Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η διαπραγμάτευση στο Κυπριακό διεξάγεται με όρους διχοτόμησης

Μιλώντας χτες στη Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την εξής αναφορά στο Κυπριακό: «Κρίσιμο ζήτημα, που κρίνεται αυτό το διάστημα και θα καθορίσει για πολλά χρόνια τις εξελίξεις στην περιοχή, ανάλογα με το πώς θα επιλυθεί, είναι το Κυπριακό. Ενα πρόβλημα εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία. Κι αν επιμένουμε να το επισημαίνουμε αυτό δεν είναι γιατί το έθεσε ο κ. πρωθυπουργός στην εισηγητική του ομιλία, είναι γιατί αυτό το γεγονός δεν είναι αυτονόητο για όλους και όλες.

Ακριβώς, λοιπόν, λόγω αυτού του γεγονότος, οποιαδήποτε λύση σημαίνει πρώτα απ' όλα άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών δυνάμεων, κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων. Λύση σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο κράτη. Κράτος ενιαίο, με μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων - Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένους προστάτες.

Η διαπραγμάτευση έτσι όπως εξελίσσεται σήμερα δεν μας κάνει και πολύ αισιόδοξους, δεν μας κάνει μάλλον καθόλου αισιόδοξους. Διεξάγεται κάτω από όρους διχοτομικής λύσης, αφού πρόκειται για επίφαση ομοσπονδίας, μη λειτουργική, πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη και για τον κυπριακό λαό και για τον ελληνικό λαό στο σύνολό του.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει καθαρά και άμεσα, χωρίς να στρογγυλεύει τις θέσεις του, τις όποιες εξελίξεις για να χαϊδέψει αυτιά ή για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των λαών μας, να αποκοιμίζει από τις δυσκολίες και από τις αρνητικές εξελίξεις, όπως κάνουν άλλες δυνάμεις, που μεταδίδουν εν γνώσει τους ψεύτικες νότες αισιοδοξίας που δεν πατάνε σε καμιά πραγματικότητα ούτε σχετίζονται έστω με κάποια στρατηγική, όπως λένε υπογείως και όχι δημόσια, συνεπούς διαπραγμάτευσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ