Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καλωσόρισαν τα προσφυγόπουλα στο 25ο Δημοτικό Σχολείο

Τα προσφυγόπουλα που έφτασαν την Τρίτη 17/1, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, για να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, καλωσόρισαν οι εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Εδειξαν έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, που συνδυάστηκε με παράδοση ειδών γραφικής ύλης (τετράδια, μολύβια, μαρκαδόρους κ.ά.), που συγκέντρωσαν το προηγούμενο διάστημα. Ηταν μια παρέμβαση, συνέχεια των δραστηριοτήτων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή.

Για την «πρώτη μέρα» των προσφυγόπουλων στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ τόνισαν το θαυμασμό τους για το κουράγιο των προσφυγόπουλων και τη χαρά τους που σαν όλα τα παιδιά μπαίνουν και πάλι σε σχολική τάξη.

Ταυτόχρονα, καλούν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές των Τρικάλων να κλείσουν τ' αυτιά τους «στους πατριδοκάπηλους και ψευτοπατριώτες της Χρυσής Αυγής, που σκόπιμα βλέπουν τον εχθρό στα μάτια αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους. Εκμεταλλεύονται τις απαράδεκτες καθυστερήσεις και τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης στο Προσφυγικό, για να προπαγανδίζουν τις φασιστικές και ναζιστικές θεωρίες τους, να σπέρνουν το μίσος ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους. Η κυβέρνηση με τη στάση της δίνει χώρο και χρόνο στους φασίστες να παρεμβαίνουν. Οσα κροκοδείλια δάκρυα κι αν ρίξει για το δράμα των προσφύγων, η αλήθεια είναι ότι κι αυτή έχει βάλει πλάτες στον ξεριζωμό τους και ακόμη περισσότερο στον τρόπο που χειρίζεται το Προσφυγικό.

Κοινός εχθρός του ελληνικού και των άλλων λαών είναι οι ιμπεριαλιστικοί - δολοφονικοί σχεδιασμοί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για να πλουτίσουν οι μεγάλες πετρελαϊκές, πολεμικές και κατασκευαστικές εταιρείες. Είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση που έχει δώσει γη και ύδωρ για αυτούς τους σχεδιασμούς και αυτούς από κοινού οι λαοί πρέπει να καταγγείλουμε και να αντιπαλέψουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα στο λαό της περιοχής να υποδεχτεί τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα(2020-03-05 00:00:00.0)
Θύμα φασιστικής - ρατσιστικής επίθεσης μαθητής πρόσφυγας(2019-11-07 00:00:00.0)
Για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων(2019-11-02 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η πρόκληση με την εμπλοκή της αμερικάνικης πρεσβείας(2017-02-04 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την υποδοχή και ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία(2017-01-27 00:00:00.0)
Ευθύνες της κυβέρνησης για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων(2016-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ