Τετάρτη 18 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας φιλοξενεί την «Απολογία του Σωκράτη»

Η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη «Η απολογία του Σωκράτη», που ξεκίνησε από πέρσι ως παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων τη Δευτέρα 30 Γενάρη στις 21.00, με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Το έργο που καθήλωσε χιλιάδες θεατές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με sold out παραστάσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όσο και στη Ρουμανία, την Κύπρο και το Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα 27 Πρεσβειών στην ιστορική Οπερα του Ανόι και έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός, αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, σε ζωντανή γλώσσα.

Η αυθεντική αυτή αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλούσε ο Σωκράτης, κάνουν την παρακολούθησή της για τους θεατές μια μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα της μέρας της δίκης κι όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά.

Διδασκαλία Εκφοράς και Ερμηνείας Αρχαίου Κειμένου, Σκηνικός χώρος, Σκηνοθεσία, Μετάφραση: Δήμος Αβδελιώδης. Μακέτες, Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου. Σχεδ. κατασκευή Κλεψύδρας: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, Κώστας Κοτσανάς. Μεταγραφή στην αγγλική γλώσσα, επιμέλεια υποτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη. ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Βασίλης Καραμπούλας. ΜΕΛΗΤΟΣ: Γιάννης Κολόι. Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικόπουλος, Δανάη Ρούσσου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ