Τρίτη 17 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Προτροπές για «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο

Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός για άλλη μια φορά επιχειρεί να ...προηγηθεί στη Μέση Ανατολή
Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός για άλλη μια φορά επιχειρεί να ...προηγηθεί στη Μέση Ανατολή
ΠΑΡΙΣΙ - ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ενα ακόμη υποκριτικό ευχολόγιο για την εξεύρεση «ειρηνικής λύσης» στο Παλαιστινιακό με ταυτόχρονη άσκηση πιέσεων σε ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις και Παλαιστίνιους, που εξισώνουν θύμα και θύτη, ήταν το τελικό ανακοινωθέν για το Παλαιστινιακό που εξεδόθη το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι, όπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα συνδιάσκεψη 72 χωρών με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Γάλλου απερχόμενου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Οι ηγέτες, που συμμετείχαν στη διάσκεψη σε μία προσπάθεια να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού, και στη Μέση Ανατολή, κάλεσαν με το ανακοινωθέν τις ηγεσίες των δύο πλευρών να επαναβεβαιώσουν «επίσημα» τη βούλησή τους για διαπραγμάτευση στη βάση των δύο ανεξάρτητων, βιώσιμων κρατών και να απόσχουν από «μονομερείς ενέργειες που θα προδίκαζαν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης», κυρίως σε σχέση με τα σύνορα, την Ιερουσαλήμ, τους πρόσφυγες. Απέφυγαν, ωστόσο, νέα ξεκάθαρη καταδίκη των παράνομων εβραϊκών εποικισμών όπως είχε γίνει στις 23 Δεκέμβρη με την σχεδόν ομόφωνη απόφαση 2334 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, γεγονός που ικανοποίησε το Ισραήλ. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, που παρέστη στη διάσκεψη του Παρισιού καμάρωνε προχτές, γιατί χάρη στις παρεμβάσεις του «δεν συμπεριφέρθηκαν άδικα οι άλλες χώρες στο Ισραήλ».

Το ανακοινωθέν του Παρισιού δεν έμεινε ασχολίαστο από την παλαιστινιακή ηγεσία. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μ. Αμπάς, είπε ότι «σέβεται το ανακοινωθέν του Παρισιού» μαζί με την απόφαση 2334 του ΟΗΕ και ότι σκοπεύει να συναντήσει τον Γάλλο ομόλογό του Φρ. Ολάντ. Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, Σαέμπ Ερεκάτ, ζήτησε επιπροσθέτως από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τις δεκάδες άλλες χώρες που συμμετείχαν στη συνδιάσκεψη να αναγνωρίσουν άμεσα την Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Στην παρέμβασή του στη διάσκεψη, ο Ελληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, αφού έκανε γενικόλογες διακηρύξεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιοσύνης και αναγκαίους συμβιβασμούς, σημείωσε ότι «η ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα υποστηριχθεί αν δημιουργήσουμε ένα ειρηνικό πλαίσιο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ως συνήθως - αφού και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς - εμφάνισε τις συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ως ... περίπου φυσικό φαινόμενο, λες και δεν ήταν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ που δημιούργησαν και φούντωσαν τους ισλαμιστές τρομοκράτες, που σήμερα υποτίθεται πολεμούν για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους ελέγχου αγορών, ενεργειακών πόρων και αγωγών μεταφοράς τους. Απέφυγε, επίσης, οποιαδήποτε αναφορά στη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.

  • Σε μία ακόμη δολοφονία Παλαιστίνιου εφήβου προχώρησαν χτες οι ισραηλινές κατοχικές αρχές. Θύμα τους έπεσε ο 17χρονος Κουσάι Χασάν Αλ Ααμούρ που έχασε στη ζωή του στη διάρκεια συγκρούσεων συνομηλίκων του, που προσπάθησαν να απωθήσουν με πέτρες Ισραηλινούς στρατιώτες.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ