Τρίτη 17 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σινεμά, θέατρο, βιβλιοπαρουσιάσεις

Με αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνουν «ραντεβού» τις επόμενες μέρες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Στην Αθήνα, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36) αύριο, Τετάρτη, στις 20.00, θα προβληθεί η ταινία «Κούλε Βάμπε» (1932) του Ζλάταν Ντούντοφ, σε σενάριο Μπέρτολτ Μπρεχτ και μουσική του Χανς Αϊσλερ. Με τους: Χέρτα Τίλε, Ερνστ Μπους, Μάρτα Βόλτερ. Βερολίνο, 1931, στα πρόθυρα του μεγάλου οικονομικού κραχ. Μια οικογένεια βιοπαλαιστών παλεύει να επιβιώσει, παρότι η ανεργία χτυπά «κόκκινο» και αναγκάζεται να εγκατασταθεί στο Κούλε Βάμπε, έναν οικισμό που λειτουργεί ως στέγη για τους ολοένα αυξανόμενους άπορους.

Ακόμα, το Σάββατο 21 Γενάρη, στις 18.30, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Η Μάνα» του Μαξίμ Γκόρκι. Με τη μοναδική γραφή του Γκόρκι δίνεται ο αγώνας των κομμουνιστών στην προεπαναστατική Ρωσία, σε όλες του τις πτυχές: Στη δράση στις προλεταριακές μάζες των εργοστασίων, το συνεχή αγώνα για τη μαρξιστική μόρφωση, τη σύγκρουση με τους μηχανισμούς του τσαρικού κράτους.

Την Κυριακή 22 Γενάρη σειρά έχει η βιβλιοπαρουσίαση του «Ανθρωπος αυτός ο γίγας» των Μάρσακ Ιλίν και Ελενας Σεγκάλ. Το βιβλίο αναδεικνύει ότι η ανθρώπινη κοινωνία εξελίσσεται και με καταπληκτικό τρόπο περιγράφει το πώς ο άνθρωπος επιδρούσε πάντα στη φύση με την εργασία του και ταυτόχρονα εξελισσόταν ο ίδιος απ' αυτή τη διαδικασία.

Σε Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα, στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καλαμάτα, το «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας», το Σάββατο 28 Γενάρη θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Το σχολείο» του Α. Γκαϊντάρ. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Μ. Κουτίβας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί στην παράσταση «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή;», σε σκηνοθεσία Ενκε Φεζολλάρι, αύριο Τετάρτη 18 Γενάρη και την Πέμπτη 19 Γενάρη. Το έργο παίζεται στο θέατρο «Αυλαία» (στη ΧΑΝΘ), στις 9 το βράδυ. Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6977809880 και στις Οργανώσεις της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org