Κυριακή 15 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αναθέρμανση στα παζάρια φέρνει βαρυχειμωνιά για το λαό...

Οι αντιλαϊκοί συμβιβασμοί και οι συμφωνίες στρώνουν το έδαφος για τα επόμενα επώδυνα μέτρα και τροφοδοτούν νέους κινδύνους για τους λαούς σε Ελλάδα και Κύπρο

  • Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας, η αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων στα μέτωπα της δεύτερης «αξιολόγησης» και του Κυπριακού φέρνει ακόμα πιο βαρύ χειμώνα για το λαό.
  • Η Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό επιβεβαίωσε τον διχοτομικό χαρακτήρα του σχεδίου, ενώ χειροτέρεψαν κι άλλο ορισμένες πτυχές της προτεινόμενης λύσης. Στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη «αξιολόγηση», κυβέρνηση και κουαρτέτο εμπλουτίζουν τη συμφωνία με μέτρα για μετά το 2018 και εκβιάζουν το λαό να διαλέξει ανάμεσα σε «μνημόνιο με ΔΝΤ, ή μνημόνιο με ESM».
  • Η πολιτική του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών του ενώσεων προβλέπει «φωτιά και σίδερο» για το λαό, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης, με ένταση της εκμετάλλευσης, βάθεμα της φτώχειας, δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα.
  • Απάντηση είναι η πάλη για ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, ο αγώνας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να συμπορευθεί ο λαός με το ΚΚΕ, για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία, στην πάλη για την εργατική εξουσία.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org