Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Ευρωπαϊκή δοκιμασία για Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη

Βουτιά στα βαθιά κάνουν από σήμερα οι γυναικείες ομάδες πόλο του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης, που θα μετάσχουν στους προκριματικούς ομίλους της β' φάσης στην Εuroleague με στόχο το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα έχει το ρόλο του οικοδεσπότη στον όμιλο που θα διεξαχθεί στον Πειραιά ενώ η Βουλιαγμένη θα δοκιμαστεί στον όμιλο που θα διεξαχθεί στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας.

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλό του, με πιο δύσκολη αντίπαλο την ουγγρική Ντουναουιβάρος, ενώ εύκολο έργο έχει με την ολλανδική Ουτρέχτη και τη γαλλική Λιλ. Με την τελευταία θα κάνει πρεμιέρα σήμερα (18.00) ενώ στο άλλο ματς θα αγωνιστούν Ντουναουιβάρος - Ουτρέχτη (20.00).

Αντίθετα, πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τη Βουλιαγμένη αφού στην Ισπανία καλείται να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και οικοδέσποινα του ομίλου Σαμπαντέλ αλλά και τα εξίσου ...υψηλά εμπόδια της ρωσικής Χάντι Μανσίσκ και της ουγγρικής Βαζούτας. Κόντρα στην ομάδα της Ουγγαρίας ο ΝΟΒ θα ανοίξει σήμερα τους αγώνες (21.45 ώρα Ελλάδας), ενώ η Σαμπαντέλ θα κοντραριστεί με τη Χάντι Μανσίσκ (20.00).

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο (4 συνολικά) θα προκριθούν στην προημιτελική φάση. Εκεί οι ομάδες που έχουν τερματίσει στην πρώτη θέση θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες (25/2 και 11/3), με μία εκ των ομάδων που θα έχουν τερματίσει στη δεύτερη θέση (εκτός φυσικά του δικού τους ομίλου). Οι νικήτριες των νοκ άουτ αγώνων προκρίνονται στο Final Four της Euroleague (28 - 29/4) και οι ηττημένες στο Final Four του Len Trophy (14 - 15/4).

Α1 ΑΝΔΡΩΝ: Πρεμιέρα με ντέρμπι

Το ντέρμπι των δύο συγκατοίκων της δεύτερης θέσης, Βουλιαγμένης και Παναθηναϊκού, που θα διεξαχθεί σήμερα στο Λαιμό (19.00), ανοίγει την αυλαία της 10ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών, το κυρίως μέρος της οποίας θα διεξαχθεί αύριο, Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ