Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Για τη διπλή εξεταστική του Φλεβάρη

Σε ζητήματα που προκύπτουν με τη διπλή εξεταστική του Φλεβάρη που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για τους επί πτυχίω φοιτητές, αναφέρεται η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ. Το ΜΑΣ επισημαίνει ότι η κατάθεση τροπολογίας για τη διεξαγωγή διπλής εξεταστικής για όσους βρίσκονται επί πτυχίω, έγινε κάτω από την πίεση των αγωνιστών φοιτητών, όμως ανακοινώθηκε με καθυστέρηση, λίγο καιρό πριν την έναρξη της εξεταστικής και σαν να μην έφτανε αυτό, τα περισσότερα τμήματα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) κρατούν ανενημέρωτους τους φοιτητές για το αν θα εφαρμόσουν την πτυχιακή εξεταστική και δεν έχουν συντάξει ακόμα το ωρολόγιο πρόγραμμα για τη διπλή εξεταστική!

«Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι πρόκειται για μέτρο ρυθμιστικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα, από την επόμενη χρονιά την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών περιόδων θα έχουν οι Σχολές με τους εσωτερικούς τους κανονισμούς. Στο πλαίσιο λοιπόν της αυτονομίας των ιδρυμάτων, οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα καταργούν μέχρι και την ελάχιστη ανακούφιση της πτυχιακής εξεταστικής, στο όνομα του ότι "δεν υπάρχουν καθηγητές, επιτηρητές, οι απαραίτητες υποδομές για τόσες εξεταστικές" κ.λπ.», σχολιάζει η ΕΓ του ΜΑΣ και διαμηνύει:

«Δε συμβιβαζόμαστε με το παραμικρό εμπόδιο που μπαίνει στις σπουδές μας, στο δικαίωμά μας στη μόρφωση! Απαιτούμε: Να συνταχθεί άμεσα πρόγραμμα για τη διπλή εξεταστική, που να διευκολύνει τους φοιτητές σε όλα τα τμήματα. Καμία κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ