Πέμπτη 12 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Με συνέχιση του αγώνα απαντούν στην κλιμάκωση της εργοδοτικής επίθεσης

Με κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου, σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ. και συλλαλητήριο το Σάββατο 14/1 στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»).

Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση αποκαλύπτει την κλιμάκωση της εργοδοτικής επίθεσης και καταγγέλλει την καλλιέργεια εφησυχασμού από την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Η επίθεση της "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" εντείνεται μέρα με την μέρα. Αφού αποτρέψαμε να αδειάσει καταστήματα στην Θάσο και να μεταφέρει τα προϊόντα σε άλλο χώρο για να τα ξεπουλήσει, την Δευτέρα 10/1/2017 άλλαξε κλειδαριές στο κατάστημα της Τούμπας, έστειλε τον παλικαρά του να τρομοκρατήσει και να διώξει από το κατάστημα της Βέροιας τους εργαζόμενους. Αφού δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να κάμψει τους εργαζόμενους, συνεχίζει με άλλες μεθόδους το σχέδιό του να αδειάσει τα καταστήματα από εργαζόμενους και εμπορεύματα και να τα παραδώσει στους νέους "επενδυτές", ανταγωνιστές και ενίοτε συνεργάτες, αφού θα έχει ολοκληρώσει το βρώμικο ρόλο του, να ξεφορτωθεί τους 1.400 εργαζόμενους.

Ο αγώνας για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα προστασίας που θα μας ανακουφίσουν σε πρώτη φάση, όπως το πάγωμα των υποχρεώσεών μας σε ΔΕΚΟ, εφορίες, Τράπεζες, χορήγηση επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ (όπως επίδομα ενοικίου) και την άμεση καταβολή του βοηθήματος των 1.000 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, που θα βοηθήσει για την κάλυψη των άμεσων αναγκών».

«Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται», τονίζει, «δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και την στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τα υπουργεία, όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς: Να μην επιτρέπεται στην "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" να μεταβάλλει τα περιουσιακά της στοιχεία. Να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που υποσχέθηκαν κυβερνητικοί φορείς και παράγοντες, για την προστασία των εργαζομένων, των οφειλόμενων δεδουλευμένων, των δικαιωμάτων τους. Να παραμείνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι με τα ίδια δικαιώματα σε όποιο κατάστημα ανοίξει με οποιονδήποτε νέο εργοδότη».

Και καταλήγει: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρησή του. Οσοι ως σήμερα δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης να πάρουν θέση δίπλα στο σωματείο για να παλέψουμε μαζί, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ