Πέμπτη 12 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την πολιτική που αφήνει απροστάτευτο το λαό

Εντονα είναι τα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας αλλά και της ελλιπούς παρέμβασης της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που επίσης έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, σημειώνει τις ευθύνες των δημοτικών αρχών, της περιφερειακής διοίκησης και του κράτους:

«Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης δε φτάνει για να αντιμετωπίσει τα άμεσα προβλήματα που αφορούν τους φτωχούς κτηνοτρόφους και αγρότες, τα λαϊκά στρώματα της Περιφέρειας.

Η διάλυση των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων καθώς και των ΔΕΚΕ απογύμνωσε την Περιφέρειά μας από τα όποια μέσα διέθετε, χειροτέρεψε την ικανότητα αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων.

Διαπιστώνουμε ακόμη μία φορά ότι: Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν κινδυνεύουν από μια φυσιολογική κακοκαιρία, αλλά από τις συνέπειες της πολιτικής, που υπηρετεί την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου. Από την έλλειψη επαρκών υποδομών για την προστασία της ζωής, της περιουσίας του εργαζόμενου λαού και την ασφάλειά του.

(...) Η συνηθισμένη δικαιολογία που επικαλούνται οι αρχές, στην πλειοψηφία τους, ότι δηλαδή δεν αρκούν τα μέσα που διαθέτουν σε εξοπλισμό και προσωπικό, δεν μπορεί πια να αποτελεί άλλοθι. Ιδιαίτερα όταν αυτή η δικαιολογία δεν συνοδεύεται από μια αγωνιστική στάση διεκδίκησης αυτών ακριβώς των μέσων, που είναι απαραίτητα για να προφυλάξουν το λαό μας από τέτοιου είδους προβλήματα, και όταν στηρίζουν ολόπλευρα τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων.

Οι δε δηλώσεις του υπουργού του ΥΠΑΑΤ, να ρίξει τις ευθύνες στους παρακάτω, εν τέλει στους ίδιους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, είναι προκλητικές.

Η ΕΠ Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική που έχει οδηγήσει σε αδυναμία στήριξης του λαού απ' τα οξυμένα καιρικά φαινόμενα.

Το μπαλάκι μετάθεσης ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και Περιφέρειας, αλλά και δήμων, για ελλείψεις σε μέσα αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων, αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του κράτους.

Εδω και τώρα χρειάζεται με κάθε μέσο που διαθέτει το κράτος να διασφαλίσει τροφή, φάρμακα και νερό για τους κτηνοτρόφους των περιοχών που έχουν αποκλειστεί ή έχουν δυσκολία προσέγγισης.

Να διασφαλιστεί η παρουσία γιατρών και φαρμάκων για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Να υπάρξει πλήρης αποζημίωση για καταστροφές στην παραγωγή.

Το πανάκριβο πετρέλαιο, η μη πρόβλεψη αποζημιώσεων προστίθενται στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ. Χρειάζεται άμεση διεκδίκηση απ' το λαό για να μη δεχτεί νέα χτυπήματα στη ζωή του, για να μη συνεχίζει να γίνεται θύμα της πολιτικής που τον θυσιάζει για τα κέρδη του κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδείες σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες(2022-03-09 00:00:00.0)
Κινητοποίηση κτηνοτρόφων στον Εβρο(2014-11-28 00:00:00.0)
Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον καταρροϊκό πυρετό(2014-10-08 00:00:00.0)
Επέλαση ψύχους(2001-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ