Πέμπτη 12 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στο πλευρό της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

«Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη». Αυτό δηλώνουν σε ψηφίσματά τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αναφερόμενοι στην άρνηση της Σχολικής Επιτροπής Κεφαλονιάς να παραχωρήσει νέο σχολικό χώρο για στέγαση της τοπικής ΕΛΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στο αίτημα που κατέθεσε η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς για παραχώρηση χώρου, έλαβε από τη Σχολική Επιτροπή απάντηση στην οποία, αφού παρατίθεται ένα νομικό πλαίσιο που αφορά τα κριτήρια για παραχώρηση σχολικών αιθουσών σε φορείς και γίνεται αναφορά στην εγκύκλιο Δ4/210/20-2-1998, αποφαίνεται ότι σχολικοί χώροι δεν παραχωρούνται σε συνδικαλιστικούς φορείς για τη στέγασή τους.

Τα σωματεία στα ψηφίσματά τους καταδικάζουν την απόφαση ως «αντιδραστική και επικίνδυνη, που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει τη συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων» και εκφράζουν αλληλεγγύη στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Οπως σημειώνουν, η απόφαση «καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία, οδηγώντας έτσι σε "ντε φάκτο" δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται και, επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς την εναρμόνιση του περιεχομένου αυτής της χρήσης με "δημιουργικές δραστηριότητες"». Προσθέτουν, ακόμα, πως η απόφαση «ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ από τα σχολεία, τόσο όσον αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ