Τετάρτη 11 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συνεχίζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Γενάρη

Η ταινία «Κούλε Βάμπε», θα προβληθεί την Τετάρτη 18 Γενάρη
Η ταινία «Κούλε Βάμπε», θα προβληθεί την Τετάρτη 18 Γενάρη
Με πλούσιο πρόγραμμα, πολλές βιβλιοπαρουσιάσεις, αλλά και σινεμά και μουσική, συνεχίζεται η δραστηριότητα στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36) για το μήνα Γενάρη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Το Σάββατο 14 Γενάρη, στις 18.30, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων του ΚΣ της ΚΝΕ με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό», με επίκεντρο τις μπροσούρες για τη σοσιαλιστική οικονομία και για τη σοσιαλιστική εξουσία.
  • Την Τετάρτη 18 Γενάρη, στις 20.00, το σινεμά ξαναέρχεται στο Στέκι, όπου θα προβληθεί η ταινία «Κούλε Βάμπε» (1932) του Ζλάταν Ντούντοφ σε σενάριο Μπέρτολτ Μπρεχτ και μουσική του Χανς Αϊσλερ. Με τους: Χέρτα Τίλε, Ερνστ Μπους, Μάρτα Βόλτερ.

Βερολίνο, 1931, στα πρόθυρα του μεγάλου οικονομικού κραχ. Μια οικογένεια βιοποριστών παλεύει να επιβιώσει, παρότι η ανεργία χτυπά κόκκινο και αναγκάζεται να εγκατασταθεί στο Κούλε Βάμπε, έναν οικισμό που λειτουργεί ως στέγη για τους ολοένα αυξανόμενους άπορους.

  • Το Σάββατο 21 Γενάρη, στις 18.30 θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Η Μάνα» του Μαξίμ Γκόρκι.

Με τη μοναδική γραφή του Γκόρκι δίνεται ο αγώνας των κομμουνιστών στην προεπαναστατική Ρωσία, σε όλες του τις πτυχές: Στη δράση στις προλεταριακές μάζες των εργοστασίων, το συνεχή αγώνα για τη μαρξιστική μόρφωση, τη σύγκρουση με τους μηχανισμούς του τσαρικού κράτους.

  • Την Κυριακή 22 Γενάρη, στις 18.00, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού, του έργου «Ανθρωπος αυτός ο Γίγας» των Ιλιν - Σεγκάλ. Το βιβλίο αναδεικνύει ότι η ανθρώπινη κοινωνία εξελίσσεται και με καταπληκτικό τρόπο περιγράφει το πώς ο άνθρωπος επιδρούσε πάντα στη φύση με την εργασία του και ταυτόχρονα εξελισσόταν ο ίδιος απ' αυτήν τη διαδικασία.
  • Την Τετάρτη 25 Γενάρη, στις 19.00, θα γίνει συναυλία με τίτλο «Η μουσική διάσταση του Μπρεχτ Ι». Θα ακουστούν τραγούδια των Βάιλ, Αϊσλερ, Μικρούτσικου, Χατζιδάκι με θέμα την επανάσταση, το φασισμό, τον πόλεμο.
  • Την Κυριακή 29 Γενάρη, στις 19.00, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση των πρακτικών του Επιστημονικού Συνεδρίου της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Μπέρτολτ Μπρεχτ: για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν» και συζήτηση γύρω από το έργο του Μπρεχτ.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org