Τρίτη 10 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάγωσαν οι πρόσφυγες και στη Μαλακάσα

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες, λόγω και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, στο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα, διαπίστωσε κλιμάκιο της ΤΕ Βόρειου Τομέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ που βρέθηκε στο χώρο το πρωί της Κυριακής, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -6 βαθμούς Κελσίου.

Παρόλο που η χιονόπτωση είχε ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου, το εκχιονιστικό του Δήμου Ωρωπού πέρασε την Κυριακή για να ανοίξει την πρόσβαση προς τα καταλύματα των προσφύγων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, λόγω της κακοκαιρίας, όλο το δίκτυο ύδρευσης στο χώρο φιλοξενίας έχει παγώσει και οι πρόσφυγες από το απόγευμα του Σαββάτου δεν έχουν πρόσβαση σε νερό, ούτε για να πιουν ούτε για να πλυθούν. Παγωμένες παραμένουν οι εξωτερικές βρύσες, ενώ στις ντουζιέρες έχουν σχηματιστεί σταλακτίτες. Στις τουαλέτες, τα παράθυρα δεν κλείνουν καθώς δεν υπάρχουν μεντεσέδες, και το χιόνι έχει σκεπάσει ακόμα και το εσωτερικό των χώρων υγιεινής.

Τα κοντέινερς δεν έχουν air-condition και οι πρόσφυγες προσπαθούν να ζεσταθούν όπως μπορούν με σόμπες.

Στο χώρο αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει περίπου 400 πρόσφυγες, καθώς πολλοί έφυγαν με τον προηγούμενο χιονιά. Σύμφωνα με τους ίδιους τους πρόσφυγες, υπάρχει έλλειψη σε ρούχα και κουβέρτες, ενώ σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από καταγγελίες τους ότι τα είδη ανάγκης που παραδίδονται κάθε τόσο από το ΚΚΕ και εργατικά συνδικάτα στη διοίκηση του κέντρου δεν φτάνουν ποτέ σε αυτούς. Οπως λένε, η απάντηση που παίρνουν συνέχεια από τις ΜΚΟ είναι ότι τα πράγματα εκλάπησαν από την αποθήκη.

Παγωμένες οι βρύσες στη Μαλακάσα
Παγωμένες οι βρύσες στη Μαλακάσα
Το κλιμάκιο του Κόμματος επικοινώνησε άμεσα με την υπεύθυνη του υπουργείου για το χώρο φιλοξενίας, καταγγέλλοντας την κατάσταση και ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα. Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι το υπουργείο δεν έχει ιδέα για τις συνθήκες αυτές, ενώ ακόμα και χτες το πρωί, σε νέα επίσκεψη του Κόμματος δεν είχε αλλάξει τίποτα απολύτως, με τους υπεύθυνους απλά να αναμένουν τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ