Παρασκευή 6 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Για τα τεράστια προβλήματα στέγασης των σπουδαστών

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας

Στα τεράστια προβλήματα στέγασης των σπουδαστών στο ΤΕΙ Ηπείρου επανέρχεται, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, το ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας.

Οπως σημειώνεται, στο ΤΕΙ Αρτας, οι ελάχιστες θέσεις των 78 δωματίων, όπου σήμερα διαμένουν 158 σπουδαστές, είναι τραγικά ελλιπείς, τη στιγμή που στο ΤΕΙ σπουδάζουν 2.500 περίπου σπουδαστές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορρίπτονται κάθε χρόνο αιτήσεις φοιτητών για στέγαση κι ας πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, αξιοποιώντας την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης της Εστίας να συνυπολογίσει επιπλέον κριτήρια, όπως τη συμπλήρωση συγκεκριμένων διδακτικών μονάδων. Συνέπεια των παραπάνω είναι να πεταχτούν τελικά από τη φοιτητική εστία 27 σπουδαστές. Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά θα οδηγηθούν στην εγκατάλειψη των σπουδών τους, αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στην ενοικίαση σπιτιού. Ηδη για το λόγο αυτό, μια σπουδάστρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω λιποθυμίας της. Ταυτόχρονα, έχουν γίνει ήδη 77 αιτήσεις πρωτοετών που καλύπτουν τα οικονομικά κριτήρια, οι διαθέσιμες όμως κλίνες μετά το πέταγμα των 27 σπουδαστών είναι μόνο 44, όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην Ερώτηση.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθεί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Είναι η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, της δραστικής περικοπής των κοινωνικών δαπανών και της Παιδείας, για να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, γενικότερα του κεφαλαίου. Στο έδαφος της τραγικής υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ, της παράδοσης των παροχών της φοιτητικής μέριμνας σε εργολάβους (Εστίες, Λέσχες), προωθούνται τα κελεύσματα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με άμεσο κόστος στην τσέπη αλλά και στη μόρφωση των σπουδαστών», σημειώνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Μωραΐτης, που υπογράφει την Επίκαιρη Ερώτηση, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να δοθεί έκτακτη κρατική επιχορήγηση, ώστε να ενοικιαστούν άμεσα δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης, για να μη μείνει κανένας σπουδαστής που έχει κάνει αίτηση και πληροί τα οικονομικά κριτήρια, χωρίς στέγαση. Παράλληλα, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανέγερσης της φοιτητικής εστίας που έχει θεμελιωθεί εδώ και πολλά χρόνια, με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις ασφάλειας, υγιεινής και διαβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ