Παρασκευή 6 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Αόριστες υποσχέσεις από την κυβέρνηση την ώρα που «τρέχουν» οι απολύσεις...

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι

Από την προχτεσινή κινητοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Κασσάνδρας
Από την προχτεσινή κινητοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Κασσάνδρας
Αόριστες υποσχέσεις για κυβερνητικές παρεμβάσεις με στόχο τη διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας για τους συμβασιούχους εργαζόμενους των δήμων και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χ. Βερναρδάκης, κατά τη χτεσινή του συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης, την Επιτροπή Αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου Κασσάνδρας και εκπροσώπους των απολυμένων συμβασιούχων του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ).

Σύμφωνα με όσα είπαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο υπουργός δεσμεύθηκε να υπάρχει παρέμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο την επόμενη Δευτέρα και αν χρειαστεί να συνταχθεί και να κατατεθεί και νέα τροπολογία, για να εξασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι (παρατασιούχοι). Σε ό,τι αφορά τους δημάρχους που δεν εφαρμόζουν το νόμο για παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία μέχρι το τέλος του 2017, αναφέρθηκε ότι... η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει, αλλά αρμόδιοι είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις).

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος οι δήμαρχοι που δεν εφαρμόζουν το νόμο. Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Κασσάνδρας απέλυσε τους 57 συμβασιούχους εργαζόμενους που απασχολούσε στην καθαριότητα, ενώ και ο ΦΟΔΣΑ απέλυσε περίπου 80 συμβασιούχους.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Επιτακτικά απαιτήσαμε να σταματήσει το καθεστώς των συμβάσεων. Σήμερα υπάρχουν 60 ειδών συμβάσεις στους δήμους. Να πάψουν οι δήμαρχοι να κλείνουν το μάτι στους ιδιώτες, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες των δήμων για να τις παραδώσουν στη συνέχεια στους ιδιώτες εργολάβους. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά και θα είμαστε στο δρόμο, σε αγώνες, μέχρι να το πετύχουμε».

Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων στην Κόρινθο

Με συγκέντρωση τη Δευτέρα 9/1, στις 11 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο Κορίνθου, απαντούν οι εργαζόμενοι στις 42 απολύσεις συμβασιούχων που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή Κορίνθου τις προηγούμενες μέρες.

Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε σε σύσκεψη που οργάνωσαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ με τους συμβασιούχους του Δήμου, την περασμένη Τετάρτη. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Γραμματεία Κορίνθου του ΠΑΜΕ, αλλά και από σωματεία του κλάδου, από την Αττική, την Πάτρα και γειτονικούς δήμους. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση τη Δευτέρα στο Δημαρχείο και παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο και τον πρόεδρο του Πρωτοδικείου Κορίνθου. Την ίδια μέρα οι συμβασιούχοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Τέλος, εκλέχτηκε και τριμελής επιτροπή που θα συντονίσει τις επόμενες πρωτοβουλίες τους.

Οι εργαζόμενοι καλούν όλους τους συναδέλφους τους στο Δήμο Κορίνθου, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και για την αποτροπή κάθε είδους ιδιωτικοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ