Πέμπτη 5 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Ο «ξεχασμένος» Μαρίν έδωσε τη νίκη

Eurokinissi

Στα ίδια έμειναν οι ομάδες της Superleague μετά από την ολοκλήρωση του κυρίως «πιάτου» της 1ης αγωνιστικής και πρώτης εμφάνισης για τη νέα χρονιά. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, Κέρκυρα και Ατρόμητος μοιράστηκαν βαθμούς με το 1-1 και η Λάρισα επικράτησε με 2-1 της Βέροιας.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» χρειάστηκαν η επανεμφάνιση του Μαρίν μετά από δυόμιση μήνες και το γκολ του στο 93' για να καμφθεί η αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ολυμπιακός, σαν να μην πέρασε μια μέρα, δεν έπεισε με την εμφάνισή του και χρειάστηκε να φτάσει στις καθυστερήσεις για να ανατρέψει το 0-1, που είχε σημειωθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάσα για τον Αστέρα στο 26'. Στο 54' ο Φορτούνης είχε ισοφαρίσει με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή.

Αποδοκιμασίες και τελικές προσπάθειες που δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ήταν τα συστατικά που χαρακτήρισαν το 0-0 της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό. Οι παίκτες της «Ενωσης» μπορεί να προσπάθησαν, όμως βρήκαν απέναντί τους τον Κυριακίδη που κράτησε το μηδέν σε αρκετές περιπτώσεις. Το τελικό αποτέλεσμα πάντως έφερε αποδοκιμασίες στην εξέδρα για τον τεχνικό της ΑΕΚ, Ζοζέ Μοράις.

Στην Κέρκυρα, δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο έκριναν το παιχνίδι μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Ατρομήτου, που είχε αρχικά ρυθμό, ο οποίος όμως στη συνέχεια χάθηκε εν μέσω σκληρού παιχνιδιού και από τις δύο ομάδες. Το σκορ άνοιξε στο 5' για τους γηπεδούχους ο Κόντος και στο 9' ο Λε Ταλέκ ισοφάρισε για τους Περιστεριώτες. Στο 81' ο Τουράμ αντίκρυσε απευθείας την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την Κέρκυρα με 10 παίκτες.

Τα 17' καθυστερήσεις ήταν ένα από τα αξιοσημείωτα του αγώνα Λάρισας - Βέροιας, που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους. Το άλλο, η επικράτηση της ΑΕΛ ενώ αγωνιζόταν με 10 παίκτες και η Βέροια είχε κλείσει τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Ενα καπνογόνο που έπεσε πίσω από την εστία του γκολκίπερ της Βέροιας προκάλεσε την 17λεπτη καθυστέρηση στο πρώτο ημίχρονο, το τελείωμα του οποίου βρήκε τη Βέροια (με τις πολλές απουσίες) να προηγείται με γκολ του Κάλβο, που είχε να σκοράρει από το 2010. Στην επανάληψη, η Λάρισα ισοφάρισε με το γκολ του Γκάγεγο στο 54' και πήρε τη νίκη χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ναζλίδη στο 81'. Ενδιάμεσα είχε αποβληθεί ο Ντοντό (με δεύτερη κίτρινη για «θέατρο») και η Βέροια είχε δοκάρι με τον Λινάρδο στο 76'.

Στη βαθμολογία, μετά από 13 αγώνες, ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος με 34 βαθμούς και ακολουθούν: Ξάνθη 25, Παναθηναϊκός (με ένα αγώνα λιγότερο) 22, ΑΕΚ και Πανιώνιος (με ένα αγώνα λιγότερο) 21, ΠΑΟΚ 20, ΠΑΣ Γιάννενα (με ένα αγώνα λιγότερο) και Ατρόμητος 18, Παναιτωλικός 16, Πλατανιάς (με ένα αγώνα λιγότερο) 14, Κέρκυρα και Λάρισα 13, Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός 12, Βέροιας 8 και Ηρακλής 7.

Σήμερα ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστική με τις αναμετρήσεις Πανιωνίου - ΠΑΣ Γιάννενα (15.00 NOVASPORTS 2) και Πλατανιά - Παναθηναϊκού (19.30 NOVASPORTS 1).

  • Οπως αποφάσισε η Super League - λόγω της πρόβλεψης της ΕΜΥ για τα ακραία καιρικά φαινόμενα - αναβάλλονται οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ-20, Κ-17, Κ-15) αυτού του Σαββατοκύριακου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ