Πέμπτη 5 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
«Οχι» στον προϋπολογισμό του 2017

Το αντιλαϊκό περιεχόμενο του προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου για το 2017 καταδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς τα προβλεπόμενα έσοδα από την άμεση τοπική φορολόγηση των δημοτών αυξάνονται κατά 6,5% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2016, την ίδια ώρα που προβλέπονται πενιχρά κονδύλια, τόσο για έργα που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες όσο και για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογράμμισε ότι «η διοίκηση Πατούλη συμπλέει απόλυτα με την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την παραπέρα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος». Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το σύνολο των εσόδων του δήμου παρουσιάζουν μείωση κατά 11,8% έναντι του 2016, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει και μείωση της τοπικής φοροεπιδρομής. Είναι ενδεικτικό ότι τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού αυξάνονται κατά 6,1% και ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων κατά 13%.

Το δε τεχνικό πρόγραμμα του δήμου προβλέπει μηδενικούς πόρους για νέα έργα ομβρίων και αντιπλημμυρικής προστασίας, ελάχιστους για νέα έργα οδοποιίας - οδικής ασφάλειας, ενώ από το κονδύλι για τις μελέτες δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ για εργασίες αντισεισμικής ενίσχυσης κτιρίων, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του δήμου, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημόσια σχολεία κ.ά.

Ο δε ισολογισμός του 2015 αποτυπώνει πιστά την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε η δημοτική αρχή Πατούλη το χρόνο που πέρασε, καθώς όπως σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», το 69% των εσόδων του δήμου προήλθαν από την απευθείας αφαίμαξη του λεηλατημένου εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων (ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, φόροι, πρόστιμα, προσαυξήσεις και άλλα).

Από την πλευρά της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και για το Τεχνικό Πρόγραμμα, που περιλαμβάνουν τις ανεγέρσεις σχολείων σε Φιλοθέη και Αγ. Θωμά, αντιπλημμυρικά και όμβρια σε όλες τις περιοχές, ένταξη στο σχέδιο πόλης Ηπειρώτικων και Σωρού, αντισεισμική θωράκιση, κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, ανέγερση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης και άλλα.

Παράλληλα, ζητά να αποδοθούν από την κυβέρνηση όλα τα χρήματα που οφείλονται στους δήμους, έκτακτη χρηματοδότηση και προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του δήμου, «πάγωμα» της πληρωμής των τραπεζικών δανείων και διαγραφή τόκων και προστίμων, δραστική μείωση των δημοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες - σε συνδυασμό με αντίστοιχη αύξηση στους μονοπωλιακούς ομίλους που δρουν στα όρια του δήμου - με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, πολιτισμός και αθλητισμός δωρεάν για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ