Τετάρτη 4 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και για να εκφραστεί η αντίθεση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, οργανώνει την Τετάρτη 18 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στο κάλεσμά του προς τους εργαζόμενους της περιοχής, το ΕΚΛ τονίζει ανάμεσα σε άλλα ότι «η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που κάνουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, στη Συρία, στη Μέση Ανατολή και σε άλλες χώρες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές διαφόρων χωρών, για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών, αλλά και των αντιλαϊκών πολιτικών που υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα, δημιουργώντας στρατιές ανέργων και φτωχών».

Το ΕΚΛ επισημαίνει ότι «το πρόβλημα του πολέμου, της προσφυγιάς και της καθημερινής επίθεσης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης της χώρας μας και κάθε άλλης χώρας, έχει για όλους τους εργάτες την ίδια αιτία, το καπιταλιστικό σύστημα, και φυσικά την ίδια λύση, που είναι η πάλη όλων των εργατών της χώρας μας και διεθνώς, για την κατάργησή του, για να ξεμπερδεύουμε οριστικά με τον πόλεμο, την εκμετάλλευση και το πρόβλημα της προσφυγιάς».

Και υπογραμμίζει: «Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς αγρότες, νέους και γυναίκες, ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Αν. Μεσόγειο, στη Β. Αφρική, στα Βαλκάνια, αλλά και ανάμεσα σε Τουρκία - Ελλάδα.

Τα γεράκια του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία θέση στο Αιγαίο. Απαιτούμε καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μπει εμπόδιο στα πολεμικά σχέδιά τους, να αντιταχθεί στη δράση των ιμπεριαλιστών. Να δυναμώσει το μέτωπο στις εθνικιστικές και φασιστικές απόψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Δυναμώνουμε την πάλη μας, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο. Απαιτούμε ανθρώπινους ανοιχτούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ