Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χιόνια και παγετός σε όλη τη χώρα

Χιόνισε στο κέντρο της Αθήνας

Eurokinissi

Χιόνισε στο κέντρο της Αθήνας
Παγετό φαίνεται να αφήνει πίσω του ο χιονιάς, που έκανε την εμφάνισή του σε όλη τη χώρα από χτες τα ξημερώματα. Το κρύο πάντως θα παραμείνει και τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, όπως και ο παγετός, που ειδικά τις πρώτες πρωινές αλλά και τις βραδινές ώρες θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς.

Οι γνωστοί δρόμοι, όπως οι λεωφόροι Πάρνηθας και Πεντέλης, παρέμειναν κλειστοί λόγω της χιονόστρωσης από το ύψος της ταβέρνας «Ζυγός» και από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ξενία αντίστοιχα, ενώ η Περιφερειακή Οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης έκλεισε - ως συνήθως - από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου. Παράλληλα, η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Μερκουρίου - Βαρυμπόμπης είχε διακοπεί από το ύψος του εστιατορίου «Λεωνίδας». Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στον Υμηττό, από τη θέση Καλοπούλα και προς την κορυφή. Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας - Θήβας, από το 3,5 χλμ. στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Εξαιτίας του παγετού, δύο νταλίκες δίπλωσαν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Καπανδριτίου, δημιουργώντας ουρά οχημάτων που έφτασε και το ένα χιλιόμετρο. Αντίστοιχο πρόβλημα παρατηρήθηκε και στη Λεωφόρο Καρέα, λόγω ακινητοποίησης οχήματος.

Ακόμα, διεκόπη η κίνηση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου για περίπου 3 ώρες λόγω του χιονιού, με τα δρομολόγια να τερματίζουν στο σταθμό «Ειρήνη». Επίσης, τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν τοπικά τα 9 και 10 μποφόρ. Ειδικότερα, απαγορευτικό απόπλου ισχύει από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για το βορειανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ για τη Σαλαμίνα λειτουργεί κανονικά η γραμμή από τον Πειραιά και την Πάχη Μεγάρων. Κλειστές ήταν οι πορθμειακές γραμμές Αγίας Μαρίνας - Νέων Στύρων, Καβάλας - Πρίνου, Κεραμωτής - Θάσου, Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης και Ηγουμενίτσας - Λευκίμμης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιβατηγό «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι» προσέκρουσε στις 9.30 χτες το πρωί στο λιμενοβραχίονα του νησιού κατά τη διάρκεια του απόπλου του. Οπως ανακοινώθηκε, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και συνέχισε το δρομολόγιο για Κυλλήνη, όπου αποβιβάστηκαν οι 124 επιβάτες αλλά παρέμεινε εκεί δεμένο έως ότου επιθεωρηθεί.

Τέλος, οι χαμηλές θερμοκρασίες, τα χιόνια και ο ολικός παγετός θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τουλάχιστον έως το Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ