Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στα Τρίκαλα από σωματεία

Από την εκδήλωση αλληλεγγύης
Από την εκδήλωση αλληλεγγύης
Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους που μένουν στα Τρίκαλα εξέφρασαν, προχτές το μεσημέρι, εργατικά σωματεία και εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Μισθωτών Λογιστών και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Διάφορα είδη ρουχισμού αλλά και παιχνίδια, που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τα σωματεία, που πήραν την πρωτοβουλία, στα γραφεία τους στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, μοιράστηκαν στις οικογένειες των προσφύγων που μένουν στο χώρο του Ατλάντικ στα Τρίκαλα.

Σε σχετική τους ανακοίνωση, που μετέφρασαν και στα αγγλικά και μοίρασαν στους πρόσφυγες τα εργατικά σωματεία, τονίζουν ανάμεσα σε άλλα:

«Καλούμε τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης στο νομό μας, την πάλη για την προστασία των ανέργων και όσων υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανέχεια, την πάλη για μια καλύτερη ζωή των εργατών ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς στεγασμένους χώρους, με προτεραιότητα σε εγκύους, στις οικογένειες με παιδιά και στα Ατομα Με Ειδικές Ανάγκες. Να εξασφαλιστεί επαρκής σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Απομονώνουμε τα κελεύσματα μίσους των φασιστών και άλλων, που κατηγορούν τους πρόσφυγες για να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο για τους πολέμους και την προσφυγιά: Τα μονοπώλια και τη δίψα τους για περισσότερα κέρδη.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, στον κίνδυνο για νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, χρειάζεται οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία μας, μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ