Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ»
Καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα κόντρα σε «διαρροές» και επιχείρηση εφησυχασμού

Μπαράζ σχεδόν πανομοιότυπων δημοσιευμάτων εμφανίστηκε και χτες σε αστικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για δυσχέρειες στο εγχείρημα της εξαγοράς του «Μαρινόπουλου» από τον «Σκλαβενίτη» και καθυστερήσεις, βάζοντας για άλλη μια φορά μπροστά τους εργαζόμενους και την «αδυναμία» αποπληρωμής της μισθοδοσίας τους για το μήνα Δεκέμβρη.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πηγές έσπευσαν να καθησυχάσουν ισχυριζόμενες ότι «οι εργαζόμενοι της "Μαρινόπουλος ΑΕ" δεν πρέπει να ανησυχούν, λόγω της καθυστέρησης καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης. Η καθυστέρηση αυτή, που οφείλεται στους δυστυχώς συνήθεις αργούς ρυθμούς της δικαιοσύνης, δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία».

Κόντρα στα επιχειρηματικά παιχνίδια που εξυπηρετούνται μέσω «διαρροών», όσο και στην κυβερνητική επιχείρηση εφησυχασμού, οι Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων «Μαρινόπουλου» έχουν τοποθετηθεί εγκαίρως για το θέμα, με ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγες μέρες.

Σε αυτήν υπενθύμιζαν ότι η 17η Φλεβάρη 2017 αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία «Μαρινόπουλου» - «Σκλαβενίτη» και υπογράμμιζαν: «Για άλλη μια φορά, εμείς οι εργαζόμενοι στον "Μαρινόπουλο" που βρισκόμαστε για παρά πολλούς μήνες σε καθεστώς αβεβαιότητας, ενημερωνόμαστε από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις στην εταιρεία, ενώ οι εργοδοσίες και από τις δύο πλευρές τηρούν σιγήν ιχθύος μέσα στα καταστήματα. (...) Η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση! (...) Αυτήν την περίοδο, φουντώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ για το ποιος θα εξασφαλίσει μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά. Εχουν βγει κυριολεκτικά τα μαχαίρια με θύματα τους εργαζόμενους, που παλεύουν να κρατήσουν τη δουλειά και τα δικαιώματά τους. Σε αυτήν την πάλη, οι εργαζόμενοι του "Μαρινόπουλου", που δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση, θα βρεθούν στην πρώτη σειρά! Καμία θυσία για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων! Ολοι τώρα στον αγώνα για όσα δικαιούμαστε, για όσα έχουμε ανάγκη. Ούτε λόγος να γίνεται για καθυστέρηση ή μη καταβολή της μισθοδοσίας μας. Μη διανοηθεί η εργοδοσία να αργοπορήσει τη μισθοδοσία Δεκέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ