Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΜΕΝ
Οχι στην εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου

Την απαράδεκτη ενέργεια του διορισμένου από την κυβέρνηση προέδρου του ΝΑΤ να συγκαλέσει για σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, για την εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου 4387/2016 στον προϋπολογισμό του για το 2017, καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ. Υπενθυμίζουμε ότι με το Ν. 4387/2016 το ΝΑΤ και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών εντάσσονται στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ σημειώνει ότι «ο αντιλαϊκός νόμος 4387 επιφέρει πλήγμα στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτεργατών και των εργαζομένων, με δραματικές μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ και κοινωνικές παροχές Υγείας - Πρόνοιας».

Οπως επισημαίνει, οι ναυτεργάτες με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως με τον πρόσφατο 9ήμερο απεργιακό αγώνα, αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, των ΕΕ, ΔΝΤ, εφοπλιστών, κεφαλαίου, όπως εξειδικεύεται με το νόμο - λαιμητόμο, τη φοροεπιδρομή, τη δραματική μείωση στο εργατικό - λαϊκό εισόδημα, επιδεινώνοντας τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Τονίζει ότι μπροστά στις εξελίξεις δεν πρέπει να συνεδριάσει το ΔΣ του ΝΑΤ, η ΠΕΜΕΝ σημειώνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ των Σωματείων, να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι ναυτεργάτες στα καράβια και ταυτόχρονα να συνεδριάσει η ΕΕ της ΠΝΟ για να καθορίσει την κλιμάκωση της πάλης στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ