Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
Για την καλή αρχή στα... δύσκολα

Μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ ο Ολυμπιακός ψάχνει σήμερα την επιστροφή στις νίκες κόντρα στη Φενερμπαχτσέ

Eurokinissi

Μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ ο Ολυμπιακός ψάχνει σήμερα την επιστροφή στις νίκες κόντρα στη Φενερμπαχτσέ
Εχοντας προσγειωθεί ανώμαλα στη Γερμανία την προηγούμενη αγωνιστική γνωρίζοντας την ήττα από την Μπάμπεργκ, που σταμάτησε το νικηφόρο σερί, ο Ολυμπιακός στην αυλαία του Α' γύρου της Ευρωλίγκας φιλοξενεί σήμερα τη Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ (21.00 Νοvasports 2) για τη 15η αγωνιστική. Στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι η επιστροφή στις επιτυχίες όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά και για λόγους ψυχολογίας. Αλλωστε, ο σημερινός αγώνας αποτελεί τον πρώτο μιας τετράδας δύσκολων για την ελληνική ομάδα καθώς ακολουθούν αυτοί με Παναθηναϊκό (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός) και Μπασκόνια (εντός). Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι δύο ακόμα εγχώριες υποχρεώσεις με ανεβασμένο πήχη δυσκολίας, όπως είναι τα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για πρωτάθλημα και κύπελλο. Ετσι, μια επιτυχία κόντρα στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που προέρχεται από σπουδαία νίκη στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ, θα αποτελέσει καλή αρχή. Σε βαθμολογικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός με συνολικό απολογισμό μέχρι τώρα 9 νίκες και 5 ήττες συνεχίζει να βρίσκεται στα ψηλά της βαθμολογίας (3ος ουσιαστικά με βάση τις ισοβαθμίες), ωστόσο οι λεπτές ισορροπίες που επικρατούν ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης οκτάδας (5 ισοβαθμίες στις θέσεις 2-6) δεν επιτρέπουν απώλειες. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας για τη σημερινή αντίπαλο έκανε λόγο για ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε ένα σπουδαίο και κυρίως ισχυρό σύνολο. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, εξίσου ισχυρή είναι και η δική του ομάδα, που έχει στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Σχετικά με τα πλάνα αντιμετώπισης των αντιπάλων ο Ελληνας κόουτς τόνισε πως εκείνο που θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες του πάνω απ' όλα είναι να μειώσουν την αξιόλογη παραγωγικότητα της Φενέρ στην επίθεση αλλά και να εκμεταλλευτούν άριστα τις αδυναμίες της. Ο ίδιος δεν έδειξε να λαμβάνει υπόψη την απουσία του Μπογκντάνοβιτς από την ομάδα του Ομπράντοβιτς καθώς, όπως είπε, είναι καλός παίκτης ωστόσο η τουρκική ομάδα έχει αρκετές εναλλακτικές λύσεις. Στα αμιγώς αγωνιστικά, αμφίβολοι για τον Ολυμπιακό παραμένουν οι Αγραβάνης και Πρίντεζης.

  • Για το θέμα με Λοτζέσκι: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις δηλώσεις του Λοτζέσκι σε ξένο δημοσιογράφο, όπου φέρεται να μίλησε για ενδιαφέρον των Μπαρτσελόνα και Νταρουσάφακα για την απόκτησή του. Οπως είπε, οι δηλώσεις του παίκτη παρερμηνεύτηκαν και δεν υπάρχει κάποιο θέμα παρεξήγησης ή επηρεασμού του.
  • Για την απόκτηση του Γουότερς: Σχολιάζοντας την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ της Καντού (με θητεία σε Κολοσσό Ρόδου και Αρη) Ντ. Γουότερς προκειμένου να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Χάκετ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για έναν παίκτη που θα βοηθήσει πολύ την ομάδα έχοντας ως πλεονεκτήματά του το σκοράρισμα και τις καλές φάσεις.
Δοκιμασίες για ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ

Η δοκιμασία της Ρεάλ Μαδρίτης στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Εφές (19.00 Novasports 1) και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (20.00 Novasports 4) ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα. Αλλα παιχνίδια: Μπασκόνια - Μακάμπι Τελ Αβίβ (22.00 Novasports 1), Αρμάνι Μιλάνο - Ζαλγκίρις Κάουνας (21.45 Novasports 3).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ