Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ATHENS LEDRA»
Δυνάμωσαν το σωματείο τους και συνεχίζουν τον αγώνα

Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους συνεχίζουν τον πολύμηνο αγώνα τους οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου
Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους συνεχίζουν τον πολύμηνο αγώνα τους οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου
Σε αρχαιρεσίες προχώρησε την προηγούμενη βδομάδα το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», ενώ παράλληλα συνεχίζει να οργανώνει την πάλη των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, η οποία συνεχίζεται εδώ και επτά μήνες.

Οι αρχαιρεσίες έγιναν την Παρασκευή 16/12 και σε αυτές πήραν μέρος 140 εργαζόμενοι (από 120 στις τελευταίες εκλογές), στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ. Η θητεία της απερχόμενης διοίκησης έληγε κανονικά σε έναν περίπου χρόνο. Ωστόσο, το σωματείο προχώρησε σε εκλογοαπολογιστική διαδικασία, Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες, εκτιμώντας ότι αυτό ήταν απαραίτητο, προκειμένου οι εργαζόμενοι που δίνουν έναν πολύμηνο αγώνα να εκλέξουν το Διοικητικό Συμβούλιο που μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες του αγώνα αυτού.

«Δικαιώνεται το σύνθημά μας: Εμείς τα δικαιώματά μας δεν τα παρατάμε!»

«Η συμμετοχή στις εκλογές - μεγαλύτερη από ποτέ - 140 συναδέλφων μας κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, απλήρωτοι και με την αβεβαιότητα για το εργασιακό μέλλον μας, αποτελεί τη δικαίωση του συνθήματος που λέμε από την αρχή αυτού του αγώνα: Εμείς τα δικαιώματά μας δεν τα παρατάμε», αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.

«Τώρα το δικό μας στοίχημα δεν είναι πλέον να αντέξουμε. Αποδείχτηκε ότι είμαστε πολύ σκληροί για τα δόντια όλων αυτών που νόμιζαν πως θα ξεμπέρδευαν εύκολα μαζί μας», συνεχίζει η ανακοίνωση, και ξεκαθαρίζει πως ο αγώνας συνεχίζεται με στόχο η εργοδοσία να καταβάλει τα δεδουλευμένα και να λειτουργήσει το ξενοδοχείο με όλους τους εργαζόμενους στα πόστα τους και με τα δικαιώματά τους ακέραια. «Να ξέρουν ότι όσο περνά από το χέρι μας άλλη λύση δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί», καταλήγει το Σωματείο.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ετοιμότητα και σχεδιάζουν πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες τις επόμενες μέρες, μέσα στις γιορτές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ