Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σαν έτοιμη από καιρό η κυβέρνηση...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο διατηρεί στο ακέραιο αυτό το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι προκάτοχοί της, αλλά προσθέτει σε αυτό νέες ανατροπές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Εργασίας χτες, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΔΕΕ, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία δηλώνει ότι «η Ελλάδα μπορεί να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου, με τροποποιήσεις των ισχυουσών διατάξεων, διατηρώντας ένα σύστημα ουσιαστικής διοικητικής προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων και όχι καταργώντας το, όπως αρκετοί θα ήλπιζαν ή είχαν προεξοφλήσει ότι θα συμβεί».

Το δούλεμα πέφτει «σύννεφο» από το υπουργείο Εργασίας. Το σύστημα, το οποίο επικαλείται και εξιδανικεύει η κυβέρνηση, δεν προστάτευσε τους εργαζόμενους, που κατά χιλιάδες κάθε μήνα, όλο το προηγούμενο διάστημα, οδηγούνται στο δρόμο της ανεργίας. Πολύ περισσότερο, οι «τροποποιήσεις» τις οποίες αναγγέλλει η κυβέρνηση, προς «συμμόρφωση με την απόφαση του δικαστηρίου», αποσκοπούν στο να λυθούν ακόμα περισσότερο τα χέρια του κεφαλαίου!

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι σ' αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη υιοθετήσει την πρόταση του πορίσματος των «ειδικών», με την οποία ζητείται να επεκταθεί η ευελιξία στην αγορά εργασίας, ως «αντιστάθμισμα» τάχα και ως δέλεαρ στην εργοδοσία για να μην επιλέξει τις ομαδικές απολύσεις.

Χαρακτηριστική είναι όμως και η στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ να δηλώνει πως με την απόφασή του, το Δικαστήριο της ΕΕ είναι... «αναντίστοιχο των προσδοκιών των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη για τη θωράκιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου»... Εδώ ταιριάζει το γνωστό... «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»! Την ίδια ώρα που αποδεικνύεται σε όλη τη του τη βαρβαρότητα το «ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο», η ΓΣΕΕ επιμένει... στη «θωράκισή» του και τη... «διάψευση» των προσδοκιών που εναποθέτουν τάχα οι εργαζόμενοι στα όργανα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ