Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2016 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Πλούσια δράση που θα συνεχιστεί

«Διά γυμνού οφθαλμού» φαίνεται σήμερα ότι η αντιλαϊκή πολιτική έχει άκρως επικίνδυνες συνέπειες και στην υγεία του λαού. Στη Δυτική Αθήνα, η διάλυση και η υποβάθμιση των νοσοκομείων, των ΙΚΑ, των Κέντρων Υγείας είναι τέτοια, που υπονομεύει και οδηγεί σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή. Το «Λοιμωδών» στην Αγία Βαρβάρα έχει διαλυθεί, υποβαθμίζεται διαρκώς το «Αττικόν» στο Χαϊδάρι, το ΨΝΑ και το Δρομοκαΐτειο, η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» στους Αγίους Αναργύρους. Σε όλα τα ΙΚΑ της περιοχής διαπιστώνονται τραγικές ελλείψεις προσωπικού, υλικών και μέσων.

Στα ανατολικά, στο Παίδων «Αγία Σοφία» είναι κλειστή η Μονάδα Λοιμώξεων, στο «Λαϊκό» δεν γίνονται πλέον μεταμοσχεύσεις ήπατος και ο εξελιγμένος εξοπλισμός που υπάρχει δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Στον Πειραιά, υπολειτουργούν όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), λόγω έλλειψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων, προσωπικού και υλικών. Εργαστήρια και τμήματα είναι κλειστά. Στο Κρατικό Νίκαιας, στο «Μεταξά» και το Τζάνειο υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά. Εκλεισαν κλινικές και τμήματα (Παιδοχειρουργική στο Τζάνειο, Χημειοθεραπευτικά - Ακτινοθεραπευτικά τμήματα και Χειρουργικές κλινικές στο «Μεταξά», κινδυνεύει με κλείσιμο η ενδοκρινολογική στο Κρατικό).

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση, η οποία είναι ίδια σε όλη την Ελλάδα, Λαϊκές Επιτροπές, εργατικά σωματεία, υγειονομικοί, μαζικοί φορείς στις ανατολικές και τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και στον Πειραιά πήραν αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Δεν άφησαν γειτονιά, νοσοκομείο ή άλλη δομή Υγείας που να μην πραγματοποιήσουν εξορμήσεις, περιοδείες. Στόχος δεν ήταν μόνο να ενημερώσουν το λαό για όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας - άλλωστε την άθλια κατάσταση τη βιώνουν όλοι στο πετσί τους - αλλά να καλέσουν σε οργανωμένη πάλη, να δείξουν την πραγματική διέξοδο, ξεσκεπάζοντας την πολιτική και τα ψέματα της κυβέρνησης, που «κάνει το μαύρο άσπρο» σε ό,τι αφορά τα αντιλαϊκά μέτρα και στον τομέα της Υγείας. Ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί, θα εμπλουτιστεί και θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ