Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Μετά από κινητοποιήσεις έγιναν δεκτοί οι μετεγγραφέντες φοιτητές

Από παλιότερες κινητοποιήσεις για τις μετεγγραφές
Από παλιότερες κινητοποιήσεις για τις μετεγγραφές
Οι κινητοποιήσεις έφεραν αποτέλεσμα για την Επιτροπή Μετεγγραφέντων Α' έτους Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών, που κατάφερε να γίνουν δεκτοί στο Τμήμα όλοι οι μετεγγραφέντες. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή σημειώνει:

«Μετά από κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα, στον πρόεδρο και την πρύτανη, όπου το βασικό μας αίτημα ήταν να γίνουμε δεκτοί στη σχολή, λόγω των προβλημάτων που αντικειμενικά είχαμε, δηλαδή έξοδα, προβλήματα οικογενειών, απόσταση από τον τόπο διαμονής μας, συγγενικά πρόσωπα που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, μετά από συνεχή και ασταμάτητο αγώνα, στον οποίο δεν διαπραγματευτήκαμε, αλλά απαιτήσαμε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας, τα καταφέραμε.

Υστερα από πίεση σε όλους τους αρμόδιους, μας δέχτηκαν. Συγκεκριμένα, ανέφερε η πρύτανης ότι θα γίνουμε δεκτοί μετά τα Χριστούγεννα και ότι σε διάστημα 2 ημερών μετά την έγκρισή μας θα απολαμβάνουμε όλες τις ακαδημαϊκές ιδιότητες και δικαιώματα ενός φοιτητή. Πλέον, μπορούμε να φοιτήσουμε και εμείς οι ίδιοι και καταφέραμε μετά από αγώνα να κατακτήσουμε αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.

Ομως, δεν μένουμε εδώ, συνεχίζουμε. Υπάρχουν και άλλα εμπόδια μπροστά μας και με βάση αυτά αποφασίζουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Η Επιτροπή ζητά επικύρωση της ομαλής ολοκλήρωσης των μετεγγραφών, ορίζοντας κινητοποίηση στον πρόεδρο του Τμήματος που θα διεξαχθεί αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Ακόμα, ζητά κατάργηση του ορίου δήλωσης μαθημάτων και μέχρι τότε ελάφρυνση με αύξηση των πιστωτικών μονάδων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org