Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Παρέμβαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρίου για καταβολή της μισθοδοσίας Οκτώβρη και Νοέμβρη στους εργολαβικούς εργαζόμενους στην καθαριότητα έκαναν στις 7/12 το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο. Παράλληλα, διεκδίκησαν να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις, που λήγουν το επόμενο διάστημα, να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, 8ωρης εργασίας και να πάψουν οι αργίες να χρεώνονται ως άδειες. Τα δεδουλευμένα Οκτώβρη καταβλήθηκαν στις 12/12 ενώ η διοίκηση έχει δεσμευτεί να δρομολογήσει την πληρωμή της μισθοδοσίας Νοέμβρη. Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε επιφυλακή.

ΟΤΕ: Την εντατικοποίηση, που θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμα και την κανονική άδεια των εργαζομένων, καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ. Οπως επισημαίνει, πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων για εμπόδια στην προσπάθεια να προγραμματίσουν την κανονική τους άδεια. «Κάποιοι επικαλούνται μεγάλο φόρτο εργασίας και ζητάνε από συναδέλφους να μην πάρουν όλες τις μέρες άδειας που έχουν. Αλλοι θέτουν, εντελώς αυθαίρετα, δικούς τους κανόνες (...) Για παράδειγμα, πολλοί προϊστάμενοι ορίζουν ότι κάθε μέρα θα πρέπει να είναι παρόν τουλάχιστον το 60% ή το 70% του προσωπικού ενός τμήματος. Αλλοι απαιτούν οι εργαζόμενοι που θα δουλεύουν μέσα στις γιορτές να δουλέψουν υπερωριακά για να καλυφθούν τα κενά όσων θα λείπουν». Η ΕΣΚ ΟΤΕ τονίζει πως «η κανονική άδεια είναι υποχρεωτικό να δοθεί σε κάθε εργαζόμενο και δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης καταγγέλλει την προσπάθεια της κοινοπραξίας «Bonatti - J&P ΑΒΑΞ» να βγάλει σε άδεια άνευ αποδοχών τους εργαζόμενους για τον αγωγό TAP. Ενόψει Χριστουγέννων, η εταιρεία ανακοίνωσε το κλείσιμο του έργου και αναγκάζει τους εργαζόμενους να κάνουν χρήση της άδειας του 2016 ή να πάρουν με το ζόρι άδεια άνευ αποδοχών. Το Συνδικάτο απαιτεί η κοινοπραξία να καταβάλει κανονικά τη μισθοδοσία, εφόσον με δική της απόφαση γίνεται παύση εργασιών. Καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν καμία «αίτηση» για άδεια άνευ αποδοχών και μαζί με το Συνδικάτο να αντισταθούν στα σχέδια της εργοδοσίας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22/12, στις 12 μ., στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απαιτώντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις για την «παράλληλη ασφάλιση», να μην εφαρμοστεί ο αντιασφαλιστικός, αντεργατικός νόμος 4387/16 και να καταργηθεί το σύνολο των αντιασφαλιστικών νόμων. «Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να υποκύψουμε στο εκβιαστικό, παραπλανητικό δίλημμα αν θα χάσουμε όσα έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα ή αν θα καταβάλλουμε υπερτριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές για να πάρουμε κάποια ψίχουλα», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.

ΔΟΛ: Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον «Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη» (ΔΟΛ), από χτες το απόγευμα. Η απόφαση ελήφθη χτες σε Γενική Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλες τις ειδικότητες και όλα τα μέσα που ανήκουν στον Οργανισμό. Στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα 5 μηνών, ενώ αμφίβολη είναι και η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων. Η συνέλευση αποφάσισε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι να καταβληθούν τουλάχιστον ένα 15ήμερο από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα καθώς και το δώρο. Εκπρόσωποι της διοίκησης αναφέρουν πως τα χρήματα για τη μισθοδοσία έχουν μπλοκαριστεί από τις τράπεζες. Μάλιστα, είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να περάσει η επιχείρηση στον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών, καθώς στο τέλος του έτους λήγει η δόση δανείου, την οποία, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει. Ανάλογες εξελίξεις δρομολογούνται στα μέσα ιδιοκτησίας Μπόμπολα. Και εκεί έγινε χτες συνέλευση, στην οποία αποφασίστηκε πως αν μέχρι σήμερα δεν καταβληθεί μέρος από τα οφειλόμενα, θα ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ