Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η μεγάλη μέρα της πανεξόρμησης!

Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ σε ειδικό ένθετο μαζί με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

Μια ξεχωριστή μέρα είναι η αυριανή για τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, καθώς με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» θα κυκλοφορήσουν και οι Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Μάρτη με 2 Απρίλη 2017.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα βάζουν σήμερα τις τελευταίες «πινελιές» στο σχεδιασμό τους, ώστε να είναι δεκάδες χιλιάδες οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες που σε κάθε πόλη και χωριό θα πάρουν τον «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις. Το σύνθημα του Συνεδρίου «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το σοσιαλισμό» αποτελεί τον οδηγό για τη μεγάλη εξόρμηση, που η επιτυχία της θα αφήσει παρακαταθήκη για όλη την προσυνεδριακή διαδικασία.

Για την οργάνωση αυτής της προσπάθειας, μιλούν σήμερα στον «Ριζοσπάστη» στελέχη του Κόμματος από τη Θεσσαλία, την Κρήτη και τη Σάμο.

Ιδιαίτερος σχεδιασμός για να φτάσουν οι θέσεις σε γυναίκες και νεολαία

Επιδίωξη της ΚΟ Θεσσαλίας είναι να πραγματοποιήσει άνοιγμα με διάρκεια, ένταση και κλιμάκωση και φυσικά αυτό να είναι συγκεκριμένο, δηλώνει η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου της ΕΠ, και εξηγεί: «Βασική θέση κατέχει η οργανωμένη προσπάθεια των ΚΟΒ και ΟΒ να φτάσουν σε όλους εκείνους που έχουν επαφή, επικοινωνία ή πολιτικό δεσμό. Ειδικά για όσους βρίσκονται ήδη κοντά στο ΚΚΕ, επιδιώκουμε να πάρουν οι ίδιοι μερίδιο δουλειάς σ' αυτή την υπόθεση, να βοηθήσουν να φτάσουμε σε περισσότερο κόσμο, που συνήθως μπορεί να μη φτάνουμε, να μπούμε και σε άλλα λαϊκά σπίτια».

Οσο για το πού προσανατολίζεται η Οργάνωση, το στέλεχος του Κόμματος μάς λέει: «Θέλουμε να φτάσουν οι Θέσεις σε όσο το δυνατό περισσότερες οικογένειες εργατοϋπαλλήλων, βρίσκοντάς τους, είτε εκεί που δουλεύουν είτε εκεί που μένουν. Επίσης, αγροτών σε χωριά της περιοχής, που στέκονται αγωνιστικά, προβληματίζονται, βιώνοντας την καταπίεση από τα μονοπώλια, τις αστικές κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους. Επιδιώκουμε ιδιαίτερα να συζητήσουμε με τις γυναίκες των παραπάνω οικογενειών, όπως και με άνεργες, νέες μητέρες, νέες κοπέλες». Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην οργάνωση της εξόρμησης στη νεολαία, υπογραμμίζοντας: «Μαζί με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ ξεχωρίζουμε χώρους συγκέντρωσης νεολαίας, όπως αυτοί των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ, των σχολειών και πανεπιστημίων, των ΤΕΙ. Με το κομματικό και ΚΝίτικο δυναμικό μπροστά, στην πράξη θα αποτυπωθεί η επαφή μας με δεκάδες νέες και νέους εργατικής ένταξης και προέλευσης, που ακόμη δεν έχουμε έρθει σε επαφή, για να μάθουν από πρώτο χέρι για τι παλεύει το ΚΚΕ, γιατί είναι το πιο νέο Κόμμα, γιατί είναι το δικό τους Κόμμα».

Καταμερισμός, διάταξη δυνάμεων και ουσιαστική συζήτηση

Η προετοιμασία στη Λέσβο συνδυάστηκε με τη χτεσινή επίσκεψη στο νησί, του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, οπότε και δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν πολλοί εργαζόμενοι για την εξόρμηση με τις Θέσεις. Ο Βασίλης Αμπελογιάννης, Γραμματέας της ΤΕ Λέσβου, δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ότι ο φιλόδοξος στόχος για τη διακίνηση των Θέσεων τέθηκε μετά από σχετική συζήτηση σε όλη την Οργάνωση. «Τα μέτρα που παίρνουμε περιλαμβάνουν τον καταμερισμό στις πόλεις και τα χωριά, αλλά και τη διάταξη στελεχών του Κόμματος σε όλο το νησί, που θα βοηθήσουν στη διακίνηση. Θέλουμε ο "Ριζοσπάστης" να φτάσει νωρίς στους οπαδούς και μετά να πάμε σε χώρους δουλειάς», προσθέτει ο Βασίλης Αμπελογιάννης.

Αντίστοιχη είναι και η προσπάθεια της ΚΟ Κρήτης, με τον Σάββα Βασιλειάδη, Γραμματέα της ΕΠ, να σημειώνει τον ενθουσιασμό με τον οποίο έγινε δεκτή η ανακοίνωση της ΚΕ για την κυκλοφορία των Θέσεων. «Το συγκεκριμένο σχέδιο οργάνωσης της εξόρμησης, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, υποτάσσεται στη φιλοδοξία μας να φτάσουμε σε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους, ενώ στοιχείο που βοηθάει είναι ο κάθε σύντροφος να βάλει το δικό του ατομικό πλάνο, αλλά και το κλίμα άμιλλας που φτιάχνεται», αναφέρει ο Σ. Βασιλειάδης. Το στέλεχος του Κόμματος αναδεικνύει, επίσης, τη σημασία που έχει να μπουν στη μάχη «όλες οι εφεδρείες», δηλαδή οι οπαδοί του Κόμματος, ενώ εστιάζει στο γεγονός ότι αυτή η εξόρμηση αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, που έτσι κι αλλιώς είναι σε εξέλιξη. Οπως δήλωσε, «στο μαζικό άνοιγμα που οργανώνουμε, αξιοποιούμε και την ανακοίνωση του Κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις, που κυκλοφόρησε την περασμένη Τετάρτη».

Η πανεξόρμηση με τις Θέσεις δεν είναι άσχετη με όσα ζουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Π.χ. το Κόμμα στέκεται ιδιαίτερα στην κλιμάκωση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στους κινδύνους για το λαό από την εμπλοκή της χώρας σ' αυτούς. Γι' αυτό και ο Σ. Βασιλειάδης τονίζει: «Στόχος μας δεν είναι απλά να διακινηθεί ο "Ριζοσπάστης", αλλά να βαθύνει η συζήτηση για αυτά τα ζητήματα και η διακίνηση των Θέσεων θα βοηθήσει. Ειδικά οι Κρητικοί βλέπουν από κοντά και με μεγάλη ανησυχία την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις, με τη δραστηριότητα της βάσης της Σούδας να εντείνεται. Οι εργαζόμενοι προβληματίζονται, ζητούν να μάθουν την τοποθέτηση του Κόμματος, αναγνωρίζοντας τη σταθερότητα, την ικανότητα πρόγνωσης και την αγωνιστικότητά του. Επομένως, η πανεξόρμηση αυτή είναι μια ευκαιρία και με βάση το σύνθημα του Συνεδρίου να συζητήσουμε για το Πρόγραμμά μας και τα καθήκοντα που βάζουμε για το σήμερα και το αύριο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ