Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΟΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη, στις 12 μ., στο υπουργείο Δικαιοσύνης, πραγματοποιούν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και σωματεία στους δήμους, ενάντια στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, το οποίο καταδίκασε σε ποινή 6μηνης φυλάκισης, με αναστολή, τους συνδικαλιστές Εύη Καρυδάκη και Θόδωρο Τσαλούχα, για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του κλάδου το 2012, ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Το Συνδικάτο διεκδικεί να παρθεί πίσω η καταδικαστική απόφαση, καθώς και κάθε απόφαση που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου καταδικάζει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

ΛΑΡΙΣΑ: Να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στις μειώσεις μισθών που αποφασίστηκαν από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον καθαρισμό των σχολείων, στη σύσκεψη που οργάνωσε το Σωματείο Καθαριστριών/Καθαριστών ν. Λάρισας, την Κυριακή, στο Εργατικό Κέντρο. Οι εργαζόμενοι, με απόφαση του Σωματείου, είχαν προχωρήσει σε 48ωρη απεργία στις 8 και 9 Δεκέμβρη. Ταυτόχρονα, το ΔΣ του Σωματείου μαζί με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου πραγματοποίησαν παρέμβαση στη δημοτική αρχή Λάρισας, ζητώντας να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στελεχών της στη λειτουργία της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπως έκανε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του εργοδότη, κάλεσε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τους συνέστησε να υπογράψουν δήλωση αποκήρυξης του πρωτοβάθμιου σωματείου. Ο δημαρχεύων Γ. Σούλτης όχι μόνο δεν καταδίκασε τα παραπάνω, αλλά επιτίθονταν διαρκώς στο ΔΣ του Σωματείου και στο ΕΚΛ.

ΕΑΣ: Την «κλιμάκωση αυταρχισμού και τρομοκρατίας από τη διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ)» καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Σύμφωνα με την καταγγελία, η διοίκηση των ΕΑΣ κάλεσε σε απολογία τρεις εργαζόμενους οδηγούς, γιατί κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας δεν εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους, όπως η διοίκηση ορίζει. Το Συνδικάτο «καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν αγωνιστικά και αποφασιστικά στην επίθεση της διοίκησης των ΕΑΣ αλλά και στα συνολικά σχέδια κυβέρνησης - διοίκησης ΕΑΣ, όπου μέσα από το επιχειρησιακό σχέδιο ετοιμάζουν από τον καινούργιο χρόνο επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, μείωση προσωπικού, κατάργηση ειδικοτήτων, μετακινήσεις εργαζομένων από εργοστάσιο σε εργοστάσιο».

ΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πάνω από ένα μήνα έχουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Επιτροπής Βάσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Τούμπας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής «εξοικονόμησης κονδυλίων». Η Επιτροπή καταγγέλλει ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τίθενται θέματα υγείας και ασφάλειας, ενώ καλεί να πάρουν θέση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org