Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση για μέτρα υπέρ των λαϊκών οικογενειών

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, πραγματοποιήθηκε χτες η παμπατραϊκή συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή Πάτρας, διεκδικώντας έτσι τις ήδη ψηφισμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προς όφελος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Ο κομμουνιστής δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, παίρνοντας το λόγο και χαιρετίζοντας τη μεγάλη συγκέντρωση (προηγήθηκε πορεία από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο προς τον Μόλο του Αγίου Νικολάου), υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, για τη ζωή του πατραϊκού λαού, για τη λειτουργία της πόλης μας. Δε δεχόμαστε το ρόλο του παρατηρητή, που παρακολουθεί αδιάφορα την όξυνση των προβλημάτων σε όλους τους τομείς. Δεν ανεχόμαστε αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία, αυτοί που κατέχουν τον πλούτο, μαζί με τους κυβερνώντες της χώρας μας, χτεσινούς και σημερινούς, να θεωρούν τις ανάγκες των παιδιών μας ''κόστος'', τους εργαζόμενους που χτίζουν, δημιουργούν τα πάντα στην πόλη μας και τη χώρα μας, ''έξοδο''».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση διαθέτει έλλειμμα σεβασμού στους απόμαχους της δουλειάς, εμφανίζεται με πλεόνασμα θράσους και εξαγγέλλει την επαναφορά της 13ης σύνταξης γιατί θα διανείμει ...600 εκατ. ευρώ, ενώ κόβει από τους συνταξιούχους 8,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2019», χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ξεδιάντροπη» την «προσπάθεια ο λαός να χάψει το παραμύθι ότι ο δρόμος για την ανακούφισή του, για έξοδο από τη σημερινή κατάσταση, περνάει μέσα από την πολιτική που δίνει απλόχερα στο κεφάλαιο φοροαπαλλαγές, ελαφρύνσεις, επενδυτικούς νόμους, ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, εξοικονόμηση κρατικού χρήματος κ.ά.».

Σε ό,τι αφορά τη χτεσινή κινητοποίηση, ο Κ. Πελετίδης, είπε πως το Δημοτικό Συμβούλιο «πήρε την απόφαση για παμπατραϊκή κινητοποίηση, απόφαση που δεν στήριξαν οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι μονόδρομος να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση την απαραίτητη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να λύσουμε τα εκρηκτικά προβλήματα που έχουν συγκεντρωθεί διαχρονικά στην πόλη μας. Να έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε εργαζόμενους μόνιμους, με πλήρη δικαιώματα, για να οργανώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου».

Ο Κ. Πελετίδης, παράλληλα, σημείωσε πως μόνο τυχαίοι δεν ήταν οι σταθμοί εκκίνησης και κατάληξης της πορείας. «Το υφυπουργείο Αθλητισμού σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην ανάγκη χρηματοδότησης της συντήρησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και του συνόλου των δημοτικών γηπέδων και εγκαταστάσεων (...) καταλήξαμε την πορεία μας επίσης όχι τυχαία στον Μόλο του Αγίου Νικολάου. Θέλουμε για άλλη μια φορά να θυμίσουμε στον πατραϊκό λαό τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την "αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας", την ίδρυση του νέου υπερταμείου, τη δέσμευση για 99 χρόνια του συνόλου των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων αλλά και τη συνδιαχείρισή τους με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τη συστηματική εκποίηση των υποδομών της χώρας στο κεφάλαιο που συντελείται ταχύτατα το τελευταίο διάστημα, όπως στις περιπτώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, και των περιφερειακών αεροδρομίων».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Κ. Πελετίδης είπε πως «είμαστε πιο έμπειροι από ποτέ. Δεν χρειάζεται να πάμε τη μια στη Σκύλλα και την άλλη στη Χάρυβδη. Υπάρχει λύση και αυτή θα τη δώσουν ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι. Η δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες υπάρχει. Ενωμένοι μια γροθιά μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Συνεχίζουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Στην αρχική συγκέντρωση έξω από το Παμπελοποννησιακό, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος στην ομιλία του σημείωσε πως η χτεσινή «αγωνιστική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής αποτελεί συνέχεια της μεγαλειώδους πορείας αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα κατά της ανεργίας, και των λαϊκών κινητοποιήσεων για την οριστική παραχώρηση της Παραλιακής Ζώνης».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Γιάννης Παυλάκης, πρόεδρος της Αθλητικής Ενωσης Σωματείων Γυμναστικής Δυτικής Ελλάδας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ