Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Οργανώνονται απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας

Νέα κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη, στα δικαστήρια και στον ΟΑΕΔ

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων της «Καρυπίδης»

MotionTeam

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων της «Καρυπίδης»
Νέες κινητοποιήσεις στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στον ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης ΑΒΕΕ», συνεχίζοντας τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ., προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στέκεται απέναντι στην προσπάθεια των εργοδοτών («Καρυπίδης ΑΒΕΕ» και «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ») να τους παγιδεύσουν σε αποδοχή των αντεργατικών τους σχεδίων. Απορρίπτουν τον εργοδοτικό εκβιασμό για μείωση 50% των οφειλόμενων δεδουλευμένων, αλλαγή ατομικής σύμβασης με μείωση των μισθών 20% και μείωση εργαζομένων από 1.400 σε 1.000.

Χτες, στα δικαστήρια ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι για τα απλήρωτα δεδουλευμένα, η οποία αναβλήθηκε. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν διαδήλωση προς τα γραφεία του ΟΑΕΔ και απαίτησαν να καταβληθεί άμεσα το έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ, για το οποίο εδώ και καιρό έχει δεσμευτεί το υπουργείο Εργασίας.

Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης ΑΒΕΕ» (πρώην Αρβανιτίδης) καταγγέλλει τις δυο εργοδότριες εταιρείες ότι αφήνουν απλήρωτους τους 1.400 εργαζόμενους και την ίδια ώρα διοργανώνουν συναντήσεις - φιέστες σε πολυτελή ξενοδοχεία, για να εκβιάσουν τους εργαζόμενους ότι αν δεν αποδεχτούν τη σφαγή τους θα πτωχεύσει η «Καρυπίδης». Επίσης καταγγέλλει τα εργοδοτικά σωματεία που συνδράμουν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, της Πέλλας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, των Ιωαννίνων, εμμένουμε στη θέση μας και απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και διατήρηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

(...) Κανένας εργαζόμενος στην "Καρυπίδης" να μην παρασυρθεί από τις σειρήνες της εργοδοσίας, να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, να μην υποχωρήσει στις δυσκολίες. Κανένας να μην υπογράψει την πρόταση της εργοδοσίας, γιατί ουσιαστικά υπογράφει την καταδίκη του, υπογράφει την μείωση του μισθού του, συναινεί στην κατάργηση των δικαιωμάτων του, κάνει ακόμα πιο εύκολη την απόλυσή του, διακόπτει την ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org