Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017
Φορτώνει στο λαό χαράτσια, περικοπές και νέα αντιλαϊκά μέτρα για την καπιταλιστική ανάκαμψη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Οι προκλητικές κοκορομαχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, που κυριαρχούν στη συζήτηση, αφορούν το πώς μπορεί να υπηρετηθεί καλύτερα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που έχουν ως προϋπόθεση την ένταση της εκμετάλλευσης και τα μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα.

Στην αντίπερα όχθη, οι βουλευτές του ΚΚΕ με τις τοποθετήσεις τους ξεσκεπάζουν τον ταξικό χαρακτήρα του προϋπολογισμού, αναδεικνύοντας την πραγματική του στόχευση και τις τραγικές συνέπειές του στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, που καλούνται να συνεχίσουν να ματώνουν για τα κέρδη του κεφαλαίου, πληρώνοντας σε αντιλαϊκά μέτρα, όπως είναι η νέα φοροληστεία και οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, άλλα 4 δισ. ευρώ! Παράλληλα απευθύνουν το κάλεσμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ