Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Ρητορική κατά Ερντογάν, κοινές ασκήσεις με Αίγυπτο

Στο πλαίσιο των αντιφατικών διεργασιών μέσα από τις οποίες προχωρούν οι σχέσεις των αστικών τάξεων Ελλάδας - Τουρκίας, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, χαρακτήρισε χτες «στυγνό δικτάτορα» τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρ. Τ. Ερντογάν, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real». Σημειωτέον, οι τέτοιες δηλώσεις Καμμένου έγιναν μετά από άλλη μία συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, όπως και με τον Βρετανό, την περασμένη Τρίτη.

Την ίδια ώρα, και στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση μέσω οικοδόμησης αξόνων και αντι-αξόνων με άλλα κεφάλαια της Ανατολικής Μεσογείου, μέσα και από τη λεγόμενη στρατιωτική διπλωματία, την Τετάρτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκης, και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, M. Hegazy, παρακολούθησαν εκπαιδευτικά αντικείμενα της ελληνο-αιγυπτιακής αεροναυτικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 3/16», επιβαίνοντας στη φρεγάτα «TAHYA MISR» και στη φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

Χτες, και παράλληλα με την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ για άλλα τέτοια κομπρεμί, ο M. Hegazy έγινε επισήμως δεκτός στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», όπου στις διμερείς επαφές με τον Ελληνα ομόλογό του συζητήθηκαν «οι προκλήσεις που θέτει το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος καθώς και θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών». Επίσης, ο M. Hegazy έγινε δεκτός και από τον αν. υπουργό Αμυνας, Δ. Βίτσα.

  • Την ίδια ώρα, νέες τουρκικές προκλήσεις καταγράφονταν χτες στο Αιγαίο. Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, 7 τουρκικά αεροσκάφη, τα 4 οπλισμένα, προχώρησαν σε 5 παραβάσεις και 18 παραβιάσεις ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ενώ σημειώθηκαν και 2 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ