Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη οι εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Το Κάλεσμα της «Πανεπιστημονικής» Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο)

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρικής Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων.

Στην Αττική οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ.

Στο κάλεσμά της, η «Πανεπιστημονική» Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο), ο συνδυασμός που στηρίζουν και συμμετέχουν τα μέλη του ΚΚΕ και ριζοσπάστες αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το ΟΕΕ έχει αποδειχτεί το πόσο εχθρικά στέκεται απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. (...)

Η ηγεσία του ΟΕΕ προσπάθησε να παίξει το ρόλο της συναινετικής δύναμης όταν δημοσιοποιήθηκε το κατάπτυστο σχέδιο για το Ασφαλιστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αρνήθηκε να συγκαλέσει τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων για το θέμα, ενώ παζάρευε τα δικαιώματά μας, την ίδια ώρα που προσπάθησε να μπει "καπέλο" στις αγωνιστικές διαθέσεις. Το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία της ΚΔ, ως πρόταση του ΟΕΕ για το Ασφαλιστικό, είναι στην ουσία παραλλαγή του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η εκάστοτε πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ στήριξε τους αντιλαϊκούς - αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. (...)

Να αποδυναμωθούν οι παρατάξεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή επίθεση

Οι παρατάξεις ΔΗΚΙΟ (ΝΔ) και ΠΔΣΟ (πρώην ΠΑΣΚΟ, ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ κ.ά.) αποτελούν τους μηχανοδηγούς της πορείας του ΟΕΕ με "σταθμάρχες" τις ΠΟΦΕΕ και ΑΚΙΟΕ, ως μόνιμους συνεργάτες τους στα προεδρεία. Νομιμοποιούν και υλοποιούν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η ΣΥΝΑΡΟ, η φωνή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στήριξε στην ΚΔ όλες τις αντιδραστικές αλλαγές μαζί με ΔΗΚΙΟ - ΠΑΣΚΟ. Θέλει το ΟΕΕ μακρύ χέρι της σημερινής κυβέρνησης στην επεξεργασία των σχεδιασμών κεφαλαίου και ΕΕ.

Οι λεγόμενες ανεξάρτητες συντεχνιακές παρατάξεις, ιδιαίτερα οι ΑΚΙΟΕ - ΠΟΦΕΕ - "Διαδικτυακή", δεν αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική, γίνονται μόνιμοι "βαστάζοι" ή "διαδρομιστές" υπουργείων, πότε της μίας και πότε της άλλης κυβέρνησης. (...)

Η ΑΡΣΥΟ (συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) αλλά και η ΕΑΣ-Ο (ΛΑΕ) στοιχίζονται πίσω από το ψευτοδίλημμα για το λαό "ευρώ ή δραχμή", στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αναπαράγουν χιλιοειπωμένες θέσεις σοσιαλδημοκρατικής κοπής και αστικές ευρωσκεπτικιστικές αναλύσεις για την ανασυγκρότησης της καπιταλιστικής οικονομίας. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι τάχα το ΟΕΕ μπορεί να παίξει φιλολαϊκό ρόλο με μια διαφορετική διαχείριση. (...)

Πάρε θέση για την οργάνωση της αντεπίθεσης

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΔΠΚ-Ο πασχίζουν για την οργάνωση των εργαζόμενων οικονομολόγων στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, βαδίζουν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΔΠΚ-Ο) καλεί τους οικονομολόγους, μισθωτούς, μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους άνεργους και τους νέους οικονομολόγους:

Να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν αποφασιστικά την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ενωση (EE) και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. (...)

Η ψήφος στην ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΔΠΚ-Ο) συμβάλλει στην πραγματική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής. Σημαίνει ενίσχυση του οργανωμένου αγώνα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για διεκδίκηση καλύτερης ζωής και ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα! Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού επιστήμονα με το συμφέρον του εργοδότη επιστήμονα, το συμφέρον του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων - μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιρειών.

Η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ (ΔΠΚ-Ο) αποτελεί προϋπόθεση για να μπουν εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να διεκδικηθούν από καλύτερες θέσεις σύγχρονα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 15 Δεκέμβρη ψηφίζουμε «Πανεπιστημονική Οικονομολόγων» (ΔΠΚ-Ο)(2019-12-14 00:00:00.0)
Οργάνωση και πάλη ενάντια σε μονοπώλια και ΕΕ(2013-12-13 00:00:00.0)
Εκλογές την Κυριακή 15 Δεκέμβρη(2013-12-08 00:00:00.0)
Για τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο(2010-12-10 00:00:00.0)
Μέχρι αύριο η πληρωμή συνδρομών(2001-11-01 00:00:00.0)
Αύριο σύσκεψη οικονομολόγων στη Λάρισα...(1998-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ