Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Μανώλη Καντιδάκη

Κηδεύτηκε χτες, στα Νέα Κοιμητήρια Θεσσαλονίκης, παρουσία συγγενών, συντρόφων και φίλων, ο σύντροφος Μανώλης Καντιδάκης, που την Κυριακή «έφυγε» από τη ζωή, μετά από πολύμηνη αρρώστια.

Ο Μανώλης Καντιδάκης γεννήθηκε το 1950 στις Γωνιές Μελαβυζίου του Ηρακλείου. Καταγόταν από προοδευτική, αριστερή οικογένεια.

Σπούδασε αρχικά στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και από το 1975 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ. Από το 1979 άσκησε το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, εκπονώντας μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών μελετών. Συμμετείχε σε αρκετούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας πολλές φορές το πρώτο βραβείο. Επί σειρά ετών εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ.

Στην ΚΝΕ οργανώνεται μετά την εγκατάστασή του στη Θεσσαλονίκη το 1975, ακολουθώντας τα βήματα του μεγαλύτερου αδερφού του, Γιάννη, ο οποίος ήδη έχει αναπτύξει μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ έντονη αντιδικτατορική δράση. Για πολλά χρόνια συμμετέχει δραστήρια στην οργανωμένη ζωή και δράση ως στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Αρκετές φορές ήταν υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ.

Για αρκετές δεκαετίες ανέπτυξε έντονη δράση στο κίνημα των μηχανικών, μέσα από τις γραμμές της «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ». Ηταν πολλές φορές υποψήφιος στο ΤΕΕ, στο ΣΑΔΑΣ και στο ΣΑΘ, όπου τιμήθηκε με την ψήφο των συναδέλφων του και εκλέχτηκε σε διάφορες θέσεις.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, οι σύντροφοί του από το Πανεπιστήμιο, από την ΚΟΒ Μηχανικών και από την «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ Μηχανικών» εκφράζουν τη λύπη τους για το χαμό του συντρόφου Μανώλη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύντροφό του στη ζωή και στα δύο παιδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ