Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Κω περιόδευσε ο Ν. Σοφιανός

Στην Κω περιόδευσε το Σάββατο 3/12 ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΚΚΕ, ο Ν. Σοφιανός επισκέφτηκε τη Δομή Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων (hot spot) στο Πυλί, όπου συνομίλησε με τον διοικητή της Δομής, καθώς και με εργαζόμενους, που τον ενημέρωσαν για τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων, αλλά και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Το απόγευμα της ίδια μέρας μίλησε σε εκδήλωση των ΚΟ Κω του ΚΚΕ, στο Εργατικό Κέντρο, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στο Αιγαίο, στο Κυπριακό και στο Προσφυγικό. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις επικίνδυνες συνθήκες που διαμορφώνονται από τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας την ανάγκη ο λαός να βρίσκεται σε επαγρύπνηση απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Αναφερόμενος στο Προσφυγικό και στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου, τόνισε την ανάγκη άμεσου απεγκλωβισμού των προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και, στη συνέχεια, από τη χώρα, το κλείσιμο των «hot spot» και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών προσωρινής υποδοχής.

Μετά από την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Εκτενή αποσπάσματα της ομιλίας θα δημοσιευτούν σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ