Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε 48ωρη απεργία από σήμερα οι ναυτεργάτες

Σε 48ωρη απεργία, σήμερα, Παρασκευή, και αύριο, Σάββατο, προχωρούν οι ναυτεργάτες, ενώ έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους και στην πανεργατική απεργία στις 8/12.

Τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ καλούν τους ναυτεργάτες να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων, την περιφρούρηση της απεργίας σε όλα τα καράβια, να δώσουν στη 48ωρη απεργία προοπτική κλιμάκωσης μπροστά στην πανεργατική. Για σήμερα έχουν ορίσει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 6 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

«Οι ναυτεργάτες βιώνουν τις παραβιάσεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ανεργία, τη διεύρυνση της "μαύρης" ανασφάλιστης εργασίας, την εντατικοποίηση με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, την υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία. Επισημαίνουν την ανάγκη η απεργία να δώσει απάντηση στα παραπάνω και επίσης αντιδρούν στη φορολόγηση των ναυτεργατών, που φτάνει ακόμα και στο 54% του εισοδήματός τους, την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές απολαμβάνουν 56 φοροαπαλλαγές, έχουν λεηλατήσει το ΝΑΤ και η φορολόγησή τους ισοδυναμεί με «ψίχουλα».

Τα σωματεία διεκδικούν: Κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κάλυψη των απωλειών. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ