Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Αναγκαία η βελτίωση της διακίνησής του σε χώρους δουλειάς στρατηγικής σημασίας

Εκδήλωση της ΚΟΒ ΟΤΕ, αφιερωμένη στην εφημερίδα μας, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη

Στο πατάρι της «Σύγχρονης Εποχής» φιλοξενήθηκε η εκδήλωση
Στο πατάρι της «Σύγχρονης Εποχής» φιλοξενήθηκε η εκδήλωση
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες Οργανώσεων του ΚΚΕ, σχετικών με την εφημερίδα μας, που στόχο έχουν να αναδειχθεί η ηρωική ιστορική της διαδρομή, αλλά και να μετρηθούν βήματα στην αξιοποίηση και τη διακίνησή της. Αυτή η προσπάθεια θα κλιμακωθεί τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο των 100 χρόνων του Κόμματος και πρέπει να συνδυαστεί με αρθρογραφία και ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα, με αφορμή τη σχετική δράση που θα αναπτυχθεί.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, την προηγούμενη Πέμπτη 24/11, η ΚΟΒ ΟΤΕ της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής πραγματοποίησε εκδήλωση, με θέμα «"Ριζοσπάστης": μέσα από φωτιά και σίδερο για τα δίκια της εργατικής τάξης», με ομιλητή τον Τάσο Γαλανόπουλο, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη». Στην εκδήλωση, αναπτύχθηκε συζήτηση με ερωτήματα, αλλά και μεταφορά πείρας γύρω από την αξιοποίηση της εφημερίδας, καθώς και προβληματισμός με προτάσεις για τη βελτίωσή της.

Ο Τ. Γαλανόπουλος με την εισηγητική ομιλία του ανέδειξε το χαρακτήρα του «Ριζοσπάστη» ως οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ, διαφωτιστή και οργανωτή της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της, ως όπλο στα χέρια μελών και φίλων του Κόμματος. Στάθηκε επίσης στο ότι η διακίνηση της εφημερίδας είναι άρρηκτα δεμένη με το στόχο για την οικοδόμηση γερών Κομματικών Οργανώσεων στους τόπους δουλειάς και το χτίσιμο ισχυρών δεσμών με τους εργαζόμενους. «Επομένως», τόνισε, «η καλή μελέτη και η διακίνηση του "Ριζοσπάστη" αποτελεί χωρίς υπερβολές στοιχείο ταξικής αναμέτρησης στην πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της».

Ο ομιλητής ξεχώρισε, επίσης, ως επιτακτική την ανάγκη για αποφασιστική βελτίωση της κομματικής παρέμβασης σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα για μια οργάνωση που παρεμβαίνει σε έναν πολύ μεγάλο, στρατηγικής σημασίας εργασιακό χώρο, στον όμιλο εταιρειών ΟΤΕ. Επίσης, μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή αναδείχθηκε η ηρωική διαδρομή της εφημερίδας του Κόμματός μας που επιβεβαιώνει την ιστορική σχέση και το δέσιμό της με τους εργάτες, όπως και η άβυσσος που τη χωρίζει από τις αστικές εφημερίδες.

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους συγκεντρωμένους είχε το δικό της ενδιαφέρον, καθώς τέθηκαν ερωτήματα, προτάσεις αλλά και παρατηρήσεις, όπως για τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ο «Ριζοσπάστης» με κάποιο ιστορικό ένθετο. Ανάμεσα στις προτάσεις που ακούστηκαν ήταν επίσης να προκηρυχθεί άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις για τη διακίνηση και την αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη» στο πλαίσιο των 100 χρόνων του ΚΚΕ.

Ανάμεσα σε όσα επισημάνθηκαν ήταν η ανάγκη μελέτης της εφημερίδας σε έντυπη μορφή, αγοράζοντάς την, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και επειδή το διάβασμα από το έντυπο βοηθάει περισσότερο στην αφομοίωση σε σχέση με την οθόνη του υπολογιστή.

Στην εκδήλωση προβλημάτισε η μη καλή σχέση με το διάβασμα, ειδικά των πιο νέων ηλικιών. Από την άλλη, μεταφέρθηκε το γεγονός ότι ειδικά στους χώρους των τηλεπικοινωνιών, εργάζονται πολλοί απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πρέπει να απασχολήσει την Οργάνωση το πώς ο «Ριζοσπάστης» θα κερδίσει νέους αναγνώστες, καλλιεργώντας το ταξικό κριτήριο.

Τέλος, πολύ σημαντική ήταν η πείρα που μεταφέρθηκε για τη δουλειά της Οργάνωσης με τον «Ριζοσπάστη» στον ΟΤΕ, όπως με το πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε (27/10/2016) για την αντιπαράθεση με τη διοίκηση του Ομίλου και την εργοδοτική ομοσπονδία, αλλά και για τη διαχρονική προσπάθεια, τη μάχη για να μπει στους χώρους δουλειάς, να σπάσει ο φόβος. Χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων ήταν το παράδειγμα της ακούραστης διακίνησης του «Ριζοσπάστη» σε χώρους του ΟΤΕ, όπως της οδού Τροίας, που στην περίοδο 2001 - 2009 ήταν πολλές χιλιάδες φύλλα, καθώς και η φροντίδα να υπάρχει πάντα το πρωτοσέλιδο σε ταμπλό ή ένα φύλλο στο κυλικείο, για να προσελκύει το ενδιαφέρον του εργαζόμενου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ