Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμώνουμε την προσπάθεια και με πλατύ άνοιγμα πιάνουμε τους στόχους μας

Η κατάταξη των 20 πρώτων Τομεακών Οργανώσεων δείχνει τα περιθώρια που υπάρχουν για όλο το Κόμμα

Κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα η μάχη που δίνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για να έχει επιτυχία η φετινή δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση (Νοέμβρη - Δεκέμβρη) που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος.

Χιλιάδες μέλη και φίλοι μας πραγματοποιούν αυτές τις μέρες ένα πλατύ και πολύμορφο άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και νεολαίας, καθώς και στις συνοικίες, με αποτέλεσμα να είναι δεκάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες που έχουν ενισχύσει έστω και με 2 ευρώ το Κόμμα.

Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο 5ο «κλείσιμο» της Δευτέρας 28/11 το πανελλαδικό πλάνο είχε καλυφθεί κατά 56,48% από το ΚΚΕ και κατά 54,27% από την ΚΝΕ. Τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» είναι αρκετά ενθαρρυντικά. Τα ποσοστά κάλυψης των 20 πρώτων Τομεακών Οργανώσεων δείχνουν τις υπαρκτές δυνατότητες και τα περιθώρια για όλο το Κόμμα, για κάθε Οργάνωση και μέλος να φτάσει τους στόχους που έχει θέσει.

Τώρα, όλες οι Οργανώσεις σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους για το Δεκέμβρη, ώστε η ολοκλήρωση της μάχης να συνδυαστεί με την κάλυψη όχι μόνο του πανελλαδικού, αλλά και των επιμέρους πλάνων τους. Στόχος είναι να μην υπάρχει καμιά Οργάνωση που δεν τα κατάφερε. Αλλωστε, η κάλυψη των πλάνων μας δεν είναι ένα «ακόμα καθήκον». Είναι κρίσιμος δείκτης για την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος και αποτελεί ζήτημα τιμής για κάθε Οργάνωση η υλοποίηση των στόχων της. Ειδικά μπροστά στο 20ό Συνέδριό του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες, αλλά και στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, αυτό το ζήτημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Τώρα, με την ολοκλήρωση του πρώτου μήνα, οι Οργανώσεις «κάνουν ταμείο», συζητούν τη θετική τους πείρα, εκτιμούν καθυστερήσεις και δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί. Το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που έγινε όλο το Νοέμβρη μπορεί να άφησε «εκκρεμότητες», ανθρώπους που έκοψαν κουπόνι και μας είπαν να ξανασυναντηθούμε ή άλλους που δεν είχαν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν και ζήτησαν λίγο καιρό περιθώριο. Επομένως, η κλιμάκωση για τις επόμενες μέρες απαιτεί καλό σχεδιασμό στο χαρτί, συλλογική συζήτηση, ατομικό απολογισμό και εκ νέου χρέωση με έλεγχο στις αποφάσεις. Ολος αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να καταστρωθεί με άξονα το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα, να φτάσει αυτή η απαίτηση για ισχυροποίηση του ΚΚΕ και σε ανθρώπους που για πρώτη φορά μας ακούνε, να γίνει αφορμή για γενικότερη πολιτική συζήτηση για τη στρατηγική του Κόμματος.

Υπαρκτές δυνατότητες αναδεικνύονται από την κατάταξη των Τομεακών Οργανώσεων
Υπαρκτές δυνατότητες αναδεικνύονται από την κατάταξη των Τομεακών Οργανώσεων
Θα βοηθήσει στην πλατιά αυτή εξόρμηση να φαίνεται παντού το ανοιχτό κάλεσμα που κάνει το Κόμμα στην εργατική τάξη. Πρέπει να αξιοποιηθεί ξανά η αφίσα μας για την Οικονομική Εξόρμηση, να κολληθεί σε χώρους δουλειάς και γειτονιές καθώς και να διακινηθεί το φυλλάδιο της ΚΕ με τη σχετική Ανακοίνωση.

Από την αρχή της μάχης βρίσκονται στο πλάι των Οργανώσεων οπαδοί που έχουν χρεωθεί με κουπόνια και έχουν αναλάβει το δικό τους μερίδιο στη μεγάλη προσπάθεια, πολλοί από τους οποίους κάνουν ιδιαίτερα καλή προσπάθεια. Αφενός πρέπει να εξεταστούν δυνατότητες για να ενταχθούν κι άλλοι οπαδοί στη μάχη, αφετέρου οι Οργανώσεις πρέπει να επανέλθουν στους χρεωμένους, να συζητήσουν μαζί τους για τις δυσκολίες που συναντούν, αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις ώστε να παραμένουν εξοπλισμένοι με φρέσκα επιχειρήματα στο άνοιγμα που κάνουν.

Στην κατάταξη των Τομεακών Οργανώσεων, στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΤΟ των Νότιων Κυκλάδων με ποσοστό κάλυψης 96,5%, στη δεύτερη η Υπαίθρου Χανίων με 89,86% και στην τρίτη η ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας με 89,34%. Ακολουθούν οι Οργανώσεις: Βόρειων Κυκλάδων με 81,55%, Κεφαλονιάς - Ιθάκης με 78,65%, Σάμου με 76,62%, Υπ. Αχαΐας με 75,17%, Πόλης Βόλου με 73,82%, Εμπορίου - Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας με 73,22%, Πόλης Πάτρας με 72,80%, Μεσσηνίας με 69,92%, Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας με 69,64%, Ηλείας με 69,17%, Αρκαδίας με 68,69%, Υπ. Τρικάλων με 68,28%, Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας με 68,10%, Μεταφορών Αττικής με 67,18%, Πόλης Τρικάλων με 67,02%, Ζακύνθου με 66,03% και Μεσογείων - Λαυρεωτικής με 64,39%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ