Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παναναπηρικό συλλαλητήριο την Παρασκευή

Στο παναναπηρικό συλλαλητήριο, την Παρασκευή 2/12, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια, συμμετέχει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και καλεί τους αναπήρους, τους χρόνια πάσχοντες και τους γονείς παιδιών με αναπηρία να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία του. Η προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων και του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) έχει οριστεί στις 9.30 π.μ., στον πεζόδρομο της Κοραή.

Στην προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ καλεί και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: «Τέλη Νοέμβρη και οι βασικές ειδικότητες για να λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία είναι απέξω. Οποια παιδιά είναι από τα τυχερά και έχουν υψηλή λειτουργικότητα πήγαν στα σχολεία, αλλά δεν έχουν ολοκληρωμένη επιστημονική στήριξη. Τα υπόλοιπα είναι ακόμα σπίτι τους. Παρά τις επικοινωνιακές κορόνες, για ιδρύσεις δομών ειδικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες τμήματα ένταξης σε όλη την Ελλάδα είναι κλειστά. Εκατοντάδες παιδιά στη Γενική Εκπαίδευση που έχουν ζητήσει Παράλληλη Στήριξη είναι ουσιαστικά αβοήθητα καθώς δεν έχουν προσληφθεί παρά ελάχιστοι αναπληρωτές σε σχέση με τις ανάγκες». Σημειώνεται ότι η ΔΟΕ έχει προκηρύξει 4ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή στο παναναπηρικό συλλαλητήριο.

Επίσης, η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου (ΠΟΑμεΑ) καλεί σε συγκεντρώσεις στις 2 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία κάθε νησιού της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org