Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Σοκ και θρήνος για Σαπεκοένσε

Σοκ και ερωτήματα προκαλεί η αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία που στοίχισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και οι περισσότεροι παίκτες αλλά και μέλη της διοίκησης της βραζιλιάνικης ομάδας Σαπεκοένσε. Η ομάδα μετέβαινε στην Κολομβία προκειμένου τα ξημερώματα σήμερα, Τετάρτη, να αγωνιστεί στον πρώτο τελικό της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής, το Κύπελλο Sudamericana, με αντίπαλο την κολομβιανή Ατλέτικο Νασιονάλ. Το δυστύχημα συνέβη όταν το αεροσκάφος, ένα μικρό βρετανικό «146», που ανήκε την εταιρεία Lamia, βενεζουελάνικων συμφερόντων που έχει έδρα την Βολιβία και είχε αναχωρήσει από τη Βραζιλία με 68 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα, κατέπεσε στην πορεία του προς το διεθνές αεροδρόμιο Μεντεγίν. Τα αίτια προς το παρόν παραμένουν άγνωστα με τη φημολογία να μιλά για βλάβη στα ηλεκτρικά, τον άσχημο καιρό ή και έλλειψη καυσίμων. Ωστόσο, ερωτήματα υπάρχουν και για την πληροφορία που ήθελε τους υπευθύνους της ομάδας να έχουν κλείσει άλλο αεροπλάνο για πτήση τσάρτερ, ωστόσο άλλαξε καθώς δεν της το επέτρεψε η αρχή της Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας. Αν και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τους επιβαίνοντες 81 τελικά 4 δεν ταξίδεψαν και έτσι τα θύματα είναι 71 και υπάρχουν 6 επιζώντες (3 ποδοσφαιριστές, ένας δημοσιογράφος και 2 μέλη πληρώματος.

  • Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής κατέθεσε πρόταση, η οποία βρήκε σύμφωνη και την αντίπαλο της Σαπεκοένσε, Ατλέτικο Νασιονάλ, ώστε το τρόπαιο να δοθεί απευθείας στη βραζιλιάνικη ομάδα προς τιμήν των παικτών που χάθηκαν. Από την πλευρά της η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας πρότεινε να απονεμηθεί και στις δύο ομάδες.
  • Τα συλλυπητήρια προς τον σύλλογο της Σαπεκοένσε έστειλαν αρκετές ομάδες του κόσμου, ανάμεσα στους οποίους οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ