Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν σήμερα στη ΛΑΡΚΟ

Σε απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, απαιτώντας άμεση κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ, με σύμβαση αορίστου χρόνου. Η απεργία αποτελεί ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο επιχειρησιακό σωματείο της ΛΑΡΚΟ.

Την περασμένη Παρασκευή, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας πραγματοποίησε γενική συνέλευση με τη συμμετοχή εργαζομένων από τις εργολαβίες στη ΛΑΡΚΟ, η οποία, όπως το ίδιο αναφέρει, «ήταν ακόμη πιο μαζική. Για πρώτη φορά, ήρθαν συναδέλφισσες καθαρίστριες και συνάδελφοι από τους σεκιούριτι στο λιμάνι, καθώς και από την εργολαβία Καρατσιώλη (καθαρισμοί)».

Από τη συζήτηση «προέκυψε η ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων απέναντι στην αδιαλλαξία της Διοίκησης στο δίκαιο αίτημά μας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ».

Στο πλαίσιο αυτό, η γενική συνέλευση αποφάσισε: Την πραγματοποίηση σήμερα 24ωρης απεργίας μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας των μελών του Συνδικάτου, εργαζομένων στις εργολαβίες, στις 7/12, τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 8/12.

Το Συνδικάτο, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους, σημειώνει: «Το μπόι μας είναι μεγαλύτερο από το δικό τους όταν είμαστε μαζικοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι. Τους πονάει που το Συνδικάτο μας συντονίζεται με το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ επάνω στο δίκαιο αίτημα για την κατάργηση των εργολαβιών, παρά τις διαφορές που υπάρχουν».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org