Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς

MotionTeam

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών πραγματοποιήθηκε χτες, με πρωτοβουλία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, έξω από τη Δ' ΔΟΥ της πόλης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης) και άλλων επιχειρήσεων του Εμπορίου, άνεργοι, αλλά και η Λαϊκή Επιτροπή Κέντρου - Ανω Πόλης.

Με μια φωνή διαδήλωσαν «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και απαίτησαν προστασία των λαϊκών κατοικιών, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, την κρίση να πληρώσουν τραπεζίτες, εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο.

Κατήγγειλαν πως ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι θα «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία, αλλά θα προστατευτούν δήθεν οι φτωχοί και αδύναμοι, αποτελεί κοροϊδία προκειμένου να μην εκφραστεί μαζική λαϊκή αντίδραση.

Διαμήνυσαν ότι με αλληλεγγύη και αγώνα, με τη δράση τους, μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα από τα σωματεία τους, στις γειτονιές μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές, θα υψώσουν τείχος προστασίας των λαϊκών οικογενειών απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org