Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Πλήθος εκδηλώσεων πάνω στο αντικείμενο σπουδών των σχολών

Η έκδοση του ΚΣ της ΚΝΕ που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή», με τίτλο «Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις! Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία!», με κείμενα κομμουνιστών διανοητών και προοδευτικών επιστημόνων
Η έκδοση του ΚΣ της ΚΝΕ που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή», με τίτλο «Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις! Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία!», με κείμενα κομμουνιστών διανοητών και προοδευτικών επιστημόνων
Mε αφορμή την κυκλοφορία της συλλογής κειμένων με τίτλο «Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις! Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία!», οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνουν πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στις σχολές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πατρών.

Η έκδοση του «Οδηγητή» και της «Σύγχρονης Εποχής» «Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις! Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία!» είναι συλλογή κειμένων που επιμελήθηκε η Ιδεολογική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Απευθύνεται σε νέους, φοιτητές, σπουδαστές, επιστήμονες, αλλά και σε ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό που δεν συμβιβάζεται μέσα στο πλαίσιο της ζωής που ορίζει ο καπιταλισμός, που βλέπει την απόσταση ανάμεσα στη ζωή του σήμερα και τις τεράστιες δυνατότητες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.

Με αφορμή αυτήν την έκδοση, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα ανώτατα ιδρύματα της Πάτρας, ξεδιπλώνουν έναν πλούτο δραστηριοτήτων με σκοπό να ανοίξουν πλατιά την κουβέντα γύρω από τα ζητήματα της γνώσης, του ρόλου του επιστήμονα, καθώς και του αντικειμένου των σπουδών. Επιδιώκουν να προβληματιστούν οι φοιτητές γύρω από ζητήματα που αφορούν την επιστήμη πάνω στην οποία σήμερα σπουδάζουν και θέλουν να εργαστούν στο μέλλον.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που κάνουν οι ΟΒ της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας έχει ως εξής:

Στους Μηχανολόγους Μηχανικούς, στη 1/12, 13.00, στην Αίθουσα ΑΠ5, εκδήλωση με τίτλο «Η Ελλάδα «Ενεργειακός κόμβος» για τα συμφέροντα του λαού ή του κεφαλαίου;», με ομιλητές τον Ασπράγκαθο Νίκο, μέλος του ΚΚΕ και καθηγητή του Τμήματος, και τον Στραβοπόδη Νίκο, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στις σχολές Οικονομικού και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στις 6/12, 12.00, στην Αίθουσα ΠΑΜ4, εκδήλωση με τίτλο «Η ανεργία σήμερα και πώς παρουσιάζεται μέσα από τα αστικά βιβλία», με ομιλητή τον Γρίβα Δημήτρη, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ.

Στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, στις 7/12, 13.00, στην Αίθουσα ΗΛ7, εκδήλωση με τίτλο «Οι εργασιακές σχέσεις στους νέους μηχανικούς στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης - Υπάρχει διέξοδος;», με ομιλητή τον Αποστολόπουλο Γιάννη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στους Μηχανικούς ΗΥ, στις 7/12, 13.00, στην Αίθουσα Β4, εκδήλωση με τίτλο «Δουλεύω για να ζω ή ζω για να δουλεύω;», με ομιλητή τον Αζναουρίδη Σωκράτη, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ.

Σε Μαθηματικό και Φυσικό, οι ΟΒ θα οργανώσουν από κοινού εκδήλωση, στις 7/12, 13.00, σε αίθουσα του Μαθηματικού, με τίτλο «Οι φυσικές επιστήμες στο σχολείο σήμερα - Ο ρόλος του εκπαιδευτικού», με ομιλήτρια την Καραθανασοπούλου Λυδία, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στους Πολιτικούς Μηχανικούς, στις 8/12, 13.00, στην Αίθουσα ΑΠΜ4, εκδήλωση με τίτλο «Οι εργασιακές σχέσεις στους νέους μηχανικούς στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης - Υπάρχει διέξοδος;», με ομιλητή τον Αυγουστιανό Σπύρο, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ.

Στις σχολές Παιδαγωγικού - Φιλολογίας - Φιλοσοφίας, οι αντίστοιχες ΟΒ θα οργανώσουν από κοινού εκδήλωση, στις 12/12, στην Αίθουσα Τ12, 12.00, με τίτλο «Το σχολείο σήμερα - Η πρόταση του ΚΚΕ για Ενιαίο 12χρονο σχολείο». Θα μιλήσει η Τσιουπρά Κωνσταντίνα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο ΤΕΕΑΠΗ, στις 13/12, 11.00, στην Αίθουσα Σεμιναρίων, εκδήλωση με τίτλο «Ο ρόλος της προσχολικής αγωγής - Η προσχολική αγωγή στην ΕΣΣΔ», με ομιλήτρια την Κωστοπούλου Δήμητρα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΚΕ.

Ακόμη, στις 14/12, 13.00, στο Αμφιθέατρο ΑΠΜ4 θα γίνει εκδήλωση με τίτλο «Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις! Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία!», βασισμένη πάνω στην ομότιτλη έκδοση. Ομιλήτρια θα είναι η Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από καθηγητές.

Παράλληλα τις μέρες 12 - 14/12 θα υπάρχει έκθεση βιβλίου στο χώρο του πανεπιστημίου, απ' όπου οι φοιτητές θα μπορούν να προμηθευτούν την ομώνυμη έκδοση και να έρθουν σε επαφή με αρκετά ακόμη βιβλία.

Στο ΤΕΙ της Πάτρας

Αντίστοιχες εκδηλώσεις διοργανώνει και η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ με στόχο να έρθουν οι σπουδαστές σε επαφή με τις εξελίξεις στον κλάδο τους και στο αντικείμενο που σπουδάζουν, να καλλιεργηθεί κλίμα πρωτοπόρας και μαχητικής στάσης απέναντι στη γνώση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Στη ΣΤΕΦ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 6/12, 13.00, με θέμα: «Οι εξελίξεις στον κλάδο και τις επιστήμες της σχολής και η πρόταση του ΚΚΕ». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισηγητικές ομιλίες, με θέματα: «Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος προς όφελος του λαού ή των μονοπωλίων;», «Οι ανάγκες της Ελλάδας για κατασκευές, η ανεργία στον κλάδο και η πρόταση του ΚΚΕ», «Καινοτομία: Προς όφελος του λαού ή για επιχειρηματική εκμετάλλευση;».

Στη ΣΕΥΠ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στις 7/12, 14.00, με θέμα: «Υγεία: εμπόρευμα για λίγους ή αγαθό για όλο το λαό; Η κατάσταση στα Ελληνικά Νοσοκομεία». Θα μιλήσει ο Μελάς Θανάσης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στη ΣΔΟ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στις 7/12, 14.00, με θέμα: «Αναπτυξιακοί Νόμοι: ποιον εξυπηρετούν; Τον λαό ή το κεφάλαιο;». Θα μιλήσει ο Μπιργάλιας Δημήτρης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Η δραστηριότητα θα κορυφωθεί με κεντρική εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης ΤΕΙ της ΚΝΕ, όπου θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης, στις 13/12, 14.00 στο Μικρό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ, με ομιλήτρια την Κωστοπούλου Δήμητρα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί έκθεση βιβλίου στο χώρο του ΤΕΙ από τις 12/12 μέχρι τις 16/12.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org