Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Οι «νεκροθάφτες» του Εργατικού Κέντρου «καλούν σε αγώνα»

Κοινή ανακοίνωση - καταγγελία από σωματεία του νομού

Τις μεθοδεύσεις πρώην μελών της πλειοψηφίας στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας (ΕΚΦ) και ορισμένων αντιπροσώπων (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), που αφού διέλυσαν το Εργατικό Κέντρο «εμφανίζονται ξαφνικά ως "αγωνιστές", μέσα από ένα συντονιστικό σωματείων», καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, ΔΕΥΑ, ΠΑΚΟ, Οικοδόμων Καμένων Βούρλων και Τύπου - Χάρτου Φθιώτιδας.

«Αυτοί που οδήγησαν», τονίζουν τα σωματεία, «στον οικονομικό στραγγαλισμό και στη διάλυση το ΕΚΦ εμφανίζονται ως άσπιλοι και αμόλυντοι. Αλήθεια, ενημέρωσαν σε Γενικές Συνελεύσεις τα μέλη τους τι έγινε με τα σεμινάρια που διοργάνωναν και γιατί διέλυσαν το ΕΚΦ χωρίς να τους λογαριάσουν; Πήραν αποφάσεις τα ΔΣ για δημιουργία του "συντονιστικού" ή πάλι κάνουν παιχνίδια πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων; Πάντως, το μεγαλύτερο Σωματείο Εργαζομένων στο νομό μας, της ΛΑΡΚΟ, δεν έχει κάνει συνεδρίαση για απόφαση δημιουργίας συντονιστικού. Ούτε έχει βγάλει ανακοίνωση να πει στους συναδέλφους του τι συνέβη και ποια ήταν η στάση που κράτησε η πλειοψηφία του στο Εργατικό Κέντρο.

(...) Δεν μπορεί, αυτοί που οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα στην απαξίωση, σπέρνοντας την απογοήτευση και τη μοιρολατρία στους εργαζόμενους όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτοί που διέλυσαν το ΕΚ, να πρωτοστατήσουν, σαν να μην τρέχει τίποτα, στη δημιουργία (όπως οι ίδιοι διαρρέουν) νέου Εργατικού Κέντρου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Να μην τολμούν να εμφανιστούν σε συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις αυτοί που άφησαν απροστάτευτους, χωρίς ΕΚ, τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας. Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν με νέο προσωπείο για να μαχαιρώσουν πισώπλατα ξανά τους εργατοϋπαλλήλους. Να πεταχτούν έξω από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος όσοι πήραν αυτή την απόφαση - πρώην μέλη της διοίκησης και αντιπρόσωποι.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη και να δώσουν το αγωνιστικό "παρών" στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στη Λαμία, στην Πλ. Διάκου στις 10.30 π.μ.».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org