Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γιορτή αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους στο «Athens Ledra»

Από την όμορφη γιορτή που οργανώθηκε συλλογικά
Από την όμορφη γιορτή που οργανώθηκε συλλογικά
Εκδήλωση αλληλεγγύης για τον πολύμηνο αγώνα τους οργάνωσαν το Σάββατο οι εργαζόμενοι στο «Athens Ledra». Η εκδήλωση έγινε στο χώρο του ξενοδοχείου, όπου εδώ και έξι μήνες παλεύουν για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους. Η οργάνωσή της ήταν απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, η οποία αγκαλιάστηκε από τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου. Η επιτυχία της ήταν υπόθεση συλλογική: Το φαγητό ετοιμάστηκε με την προσφορά όλων, ο χώρος διαμορφώθηκε για να φιλοξενήσει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ενώ την τιμητική τους είχαν τα μικρά παιδιά, για τα οποία η βραδιά περιλάμβανε παιδική θεατρική παράσταση, κλόουν και παιχνίδι μέχρι αργά το βράδυ.

Τη μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση και τη συλλογική οργάνωσή της χαιρέτισε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Προέτρεψε τους εργαζόμενους να διαφυλάξουν την ενότητα που έχουν σφυρηλατήσει μέσα από τον σκληρό πολύμηνο αγώνα τους. Τους κάλεσε ακόμα να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή ώστε να συνεχίσουν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους, ενώ υπενθύμισε ότι σταθμός σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να γίνει και η απεργία στις 8/12.

Οι εργαζόμενοι απέδειξαν πως δεν διαθέτουν μόνο μαχητικότητα και αντοχή, αλλά και χιούμορ. Ετσι, στη γιορτή τους φρόντισαν να στρώσουν ένα τραπέζι και για τους... «υψηλούς προσκεκλημένους»: Το υπουργείο Εργασίας, τον ΣΕΤΕ, την παλιά και νέα εργοδοσία, αλλά και την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας τους. Οι παραπάνω μπορεί να απουσίαζαν από την εκδήλωση, βρίσκονται όμως συνεχώς «παρόντες» απέναντι από κάθε διεκδίκηση και δικαίωμα των εργαζομένων.

Ξεχωριστό στιγμιότυπο ήταν και η συμβολική «βράβευση» εργαζομένων για τη συμβολή τους στον αγώνα. Ανάμεσα σε αστεία και πειράγματα, οι εργαζόμενοι απένειμαν «βραβεία» στους συναδέλφους τους, ενώ η ομάδα της νυχτερινής βάρδιας της Δευτέρας επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας της Κυριακής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ