Σάββατο 26 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΕΕΔΥΕ
Καταγγέλλουν την κλιμάκωση της δίωξης του φιλειρηνικού κινήματος στην Τουρκία

Τη Δευτέρα, 21 Νοέμβρη, η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας κηρύχτηκε παράνομη από την τουρκική κυβέρνηση που κλιμακώνει την επίθεσή της στο λαϊκό κίνημα. Από τις αρχές Νοέμβρη, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης είχε ανακοινώσει, στο πλαίσιο των «επιχειρήσεων ενάντια στην τρομοκρατία», ότι αναστέλλεται η λειτουργία της Επιτροπής για διάστημα 3 μηνών. Τώρα, έρχεται και η πλήρης απαγόρευση. Η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας καταγγέλλει τη νέα απόφαση και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τη δράση της, καλώντας και σε έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) στο πρόσφατο συνέδριό του στο Σάο Λουίς της Βραζιλίας από τις 17 έως τις 20 Νοέμβρη και με χτεσινή ανακοίνωσή του καταδικάζει τη νεότερη επίθεση και προσπάθεια οριστικής απαγόρευσης της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, «ως ωμή παραβίαση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων εναντίον των φιλειρηνικών δυνάμεων που παλεύουν στην πρώτη γραμμή ενάντια στους πολέμους και τις επιθέσεις σε όλη την περιοχή». Επίσης, εκφράζει «την ολόψυχη αλληλεγγύη του με την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και απαιτεί την άμεση άρση της απόφασης από τις τουρκικές αρχές. Το Κίνημα Ειρήνης στην Τουρκία και τον κόσμο δεν μπορεί να απαγορευτεί!». Ακόμα, καλεί όλες τις οργανώσεις - μέλη και τους φίλους του να αναλάβουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με την Επιτροπή Ειρήνης, απαιτώντας την άμεση και ολοκληρωτική ακύρωση της χωρίς προηγούμενο προκλητικής αυτής απόφασης.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, αφού καταδικάζει τη νέα απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή της:

«Αποτελεί κυνική πρόκληση η κλιμάκωση της επίθεσης αυτής, που στόχο έχει να περιορίσει τη φιλειρηνική δράση και να εκφοβίσει τον λαό. Απαιτούμε άμεσα να ανακληθεί αυτή η προκλητική απόφαση. Εκφράζουμε τη θερμή και ολόψυχη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους Τούρκους συναγωνιστές μας και τονίζουμε ότι είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους. Η στήριξή τους θα γίνει υπόθεση της πάλης του εργατικού, λαϊκού κινήματος στη χώρα μας. Η τρομοκράτηση του φιλειρηνικού και λαϊκού κινήματος στην Τουρκία δεν θα περάσει!»


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ