Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Κατά τόπους κινητοποιήσεις και πανθεσσαλικός συντονισμός

Σύσκεψη των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων από τους τέσσερις νομούς τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη

Οι φτωχομεσαίοι αγρότες ετοιμάζονται να βγουν ξανά με τα τρακτέρ στους δρόμους

Eurokinissi

Οι φτωχομεσαίοι αγρότες ετοιμάζονται να βγουν ξανά με τα τρακτέρ στους δρόμους
Με συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών και σε επαρχιακές πόλεις, με παρεμβάσεις στα τοπικά καταστήματα της Εφορίας, του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, της ΔΕΗ και με άλλες αγωνιστικές δράσεις, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας μπαίνουν αποφασιστικά στο νέο γύρο των κινητοποιήσεων, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν κατά τόπους και θα συντονιστούν πανελλαδικά με τις αποφάσεις που θα παρθούν σε νέα πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στα μέσα Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα:

  • Στην Καρδίτσα, η σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων του νομού αποφάσισε την πραγματοποίηση παν-καρδιτσιώτικου παναγροτικού συλλαλητηρίου με τρακτέρ τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στην πόλη της Καρδίτσας, ενώ αύριο Πέμπτη θα γίνει αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία της Εφορίας.
  • Στα Τρίκαλα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη» προσανατολίζεται για συλλαλητήριο με τρακτέρ στην πόλη στις αρχές Δεκέμβρη.
  • Στη Λάρισα, η αρχή θα γίνει με συλλαλητήριο στα Φάρσαλα, για την οργάνωση του οποίου αναμένεται να συζητήσει η σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 25 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο χωριό Βασιλί.
  • Στη Μαγνησία, την οργάνωση του αγώνα έχουν αναλάβει Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Σταθμός στην κλιμάκωση του αγώνα των Θεσσαλών αγροτών αποτελεί η κοινή σύσκεψη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας και εκπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων της Μαγνησίας, τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη, στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου θα παρθούν αποφάσεις και θα συζητηθούν μέτρα για πανθεσσαλικό συντονισμό.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας απαντά σε όσους προσπαθούν να πείσουν μέσω εκπομπών, άρθρων, συζητήσεων κ.λπ. ότι «οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί», ότι «δεν γίνεται και δεν αλλάζει τίποτα». Για όλη αυτή τη φιλολογία, την ώρα που κλιμακώνεται ο αγώνας, η Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο,τι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων κινητοποιήσεων και συγκρούσεων. Με τους αγώνες μας είχαμε κατακτήσεις, όπως στα μπλόκα του 2016. Ενώ η κυβέρνηση είχε αποφασίσει τη φορολόγηση αγροτών και κτηνοτρόφων από το πρώτο ευρώ, μετά από 40 μερόνυχτα στα μπλόκα, την αναγκάσαμε να ψηφίσει αφορολόγητο από 8.670 έως 9.500 ευρώ στο εισόδημα, 12.000 ευρώ στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και αφορολόγητες τις αποζημιώσεις, πράσινη ενίσχυση, προγράμματα. Επίσης, σταμάτησαν οι δικαστικές διώξεις και τα "αγροτοδικεία" για τη συνδικαλιστική δράση μας. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες(2015-11-22 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών(2015-11-21 00:00:00.0)
Προετοιμάζεται η κλιμάκωση της πάλης των φτωχών αγροτών(2012-12-21 00:00:00.0)
Στον αγώνα η σωτηρία και η προοπτική!(2005-11-16 00:00:00.0)
Δυναμικά συλλαλητήρια(2003-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ