Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 98 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Το Σάββατο 26 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 98 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ διοργανώνει η ΚΕ του Κόμματος το Σάββατο 26 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ (Λ. Ηρακλείου 145, Περισσός).

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο «Ο δρόμος μας ξεκινάει από τα εργοστάσια». Η είσοδος θα είναι με προσκλήσεις.

Η μουσικοθεατρική παράσταση δημιουργήθηκε και στηρίζεται σε υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ. Υλικό που δείχνει ότι το Κόμμα μας, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, είχε σταθερό προσανατολισμό της ολόπλευρης δράσης του, με βασικό όπλο τον «Ριζοσπάστη», στην εργατική τάξη και πρώτ' απ' όλα στα εργοστάσια, εκεί όπου συντελείται η εκμετάλλευση, εκεί όπου οι εργάτες και οι εργάτριες μαζί με τη δουλειά τους, από την οποία βγαίνουν τα κέρδη, έρχονται άμεσα σε διαπάλη - σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές, τ' αφεντικά.

Αλλωστε, για την αποτελεσματικότητα της δράσης του Κόμματος στο εργατικό κίνημα, στην ταξική πάλη, βασικός παράγοντας είναι η κομματική οικοδόμηση στη βιομηχανία, σε κλάδους στρατηγικής σημασίας, η αύξηση της δύναμης και επιρροής στη μεγάλη μάζα της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα στα νεότερα τμήματά της. Αυτή η οργανωμένη δύναμη, ατσαλωμένη και αποφασισμένη, στα βιομηχανικά, εμπορικά και συγκοινωνιακά κέντρα, στα κέντρα επικοινωνιών και Ενέργειας, είναι το θεμέλιο του Κόμματος και η προϋπόθεση για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δυνάμεων στα κρίσιμα μέτωπα της ταξικής πάλης και σήμερα και πολύ περισσότερο αύριο, ώστε να ανταποκριθεί στην ιστορική του αποστολή.

Το Κόμμα μας, με ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη» στις 26/4/2015, έχει προκηρύξει άμιλλα οικοδόμησης και στρατολογίας προς τιμήν του μεγάλου ιστορικού γεγονότος της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του ΚΚΕ το 2018. Μάλιστα, με αυτή την ανακοίνωση, η ΚΕ κάλεσε όλες τις Κομματικές Οργανώσεις, τα στελέχη, τα μέλη, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες να ριχτούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ισχυροποιηθεί το Κόμμα και οργανωτικά παντού, βάζοντας στόχους στρατολογίας και ανάπτυξης των δυνάμεών του, οικοδόμησης ΚΟΒ, έτσι ώστε να υπάρξει ριζική βελτίωση της κοινωνικής και ηλικιακής σύνθεσης του Κόμματος προς όφελος της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα των εργαζομένων στη βιομηχανία και στους άλλους στρατηγικούς κλάδους της οικονομίας. Επίσης, στόχους για ανάπτυξη των δυνάμεων της ΚΝΕ στα σχολεία και στις σχολές κατάρτισης, στους φοιτητές εργατικής - λαϊκής καταγωγής. Ταυτόχρονα, η αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» και η αξιοποίησή του ως οργανωτή και καθοδηγητή είναι οργανικά στοιχεία της προσπάθειας να αποκτηθούν νέα κομματικά στηρίγματα στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org